تحلیل و ارزیابی پیش بینی آثار تغییر اقلیم با استفاده از مدل آماری ARIMA در مقایسه با مدل گردش عمومی اتمسفر - اقیانوسی GFDL CM1.2
محل انتشار: دومین همایش ملی آب، انسان و زمین
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 564
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WHEC02_003
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395
چکیده مقاله:
اقلیم عبارت است از متوسط شرایط آب و هوایی یک ناحیه و تغییر اقلیم، تغییر معنی دار آماری در متوسط وضع هوا یا در تغییرپذیری آن است که در یک دوره طولانی ادامه داشته باشد. با تغییر متغیرهای اقلیمی، دیگر سیستم های متأثر از این متغیرها نظیر منابع آب، کشاورزی، محیط زیست، بهداشت و اقتصاد نیز تغییر خواهند کرد. با توجه به اهمیت غیرقابل انکار پدیده تغییر اقلیم، نیاز به ابزاری که بتواند با سرعت و دقت مطلوب به بررسی آثار این پدیده بپردازد بسیار حائز اهمیت است. در این پژوهش به منظور بررسی آثار پدیده تغییر اقلیم بر پارامترهای دما و بارش در حوضه طالقان، مدل آماری ARIMA با مدل گردش عمومی اتمسفر - اقیانوسی GFDL CM1.2 مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. در یک جمع بندی کلی نتایج نشان می دهد که در بررسی آثار تغییر اقلیم در حوضه مورد مطالعه، گرچه مدل GFDL CM1.2 از نظر معیارهای اعتبارسنجی R و MAE عملکرد بهتری داشته و در پیش بینی دما روندی تقریباً مشابه با روند داده های مشاهداتی از خود نشان داده است با این حال فاصله نتایج به دست آمده با آمار مشاهداتی قابل تأمل است؛ در مقابل به نظر می رسد مدل آماری ARIMA از نظر مطابقت و نزدیکی مقادیر پیش بینی شده به روند کلی آمار مشاهداتی، عملکرد مطلوب تری را از خود نشان داده است.
نویسندگان
ماریه رجایی
دانشجوی دکتری مهندسی عمران آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
آرش یوسف دوست
دانشجوی دکتری مهندسی عمران آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
آیسن یوسف دوست
دانشجوی دکتری مهندسی منابع آب، دانشگاه بیرجند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :