بررسی فابل های شعری در اشعار پروین اعتصامی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,099
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SHCONF02_042
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395
چکیده مقاله:
پروین یکی از برجسته ترین شاعران تعلیمی عصر رضا شاه شمرده می شود و از جمله شاعرانی است که پیام های شعر خود را از راهساخت و پرداخت مناظرات و مکابراتی منتقل می کند که در قالب افسانه های منظوم عرضه می گردد. بواقع می توان فن مناظره را هنرممتاز و بهترین آیینه ضمیر پروین دانست. سؤال اصلی این پژوهش این است که مهمترین فابل های شعری در اشعار پروین چگونهتوصیف شده است؟یافته های این پژوهش نشان می دهد پروین اخلاقیات را از طریق مناظرات به تصویر می کشد. در شعر وی صناعات و فنونی به کارگرفته شده که به چهره پردازی نقش ها می پردازد. قهرمانان فابل ها و مناظرات پروین از انسان و حیوان، نبات و جماد و گاهی معانیتشکیل می یابند، گاهی هم از موضوع های انتزاعی، چون: امید و ناامیدی بهره جسته تا پیام های اخلاقی خود را عرضه کند. در واقعپروین با تمثیلات و مناظرات خود به زندگی مردمان (بیشتر توده مردم) نزدیک می شود و در انسان، غرورشان و گذشته یشان، پستیو بلندی و دانایی و نادانیشان را به تصویر می کشد. تلاش پروین در این است که از طریق اشعار خود همه را به یک کمال سوق دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صدیقه حسینی موردراز
کارشناسی ارشد زبان ادبیات فارسی، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، ملایر ایران-نویسنده مسئول ، کارمند دانشکده فنی دختران واحدیاسوج
محمد قهری صارمی
استادیار،گروه زبان وادبیات فارسی، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، ملایر ایران
محمد شعبانی
استادیار،گروه زبان وادبیات فارسی، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، ملایر ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :