مطالعه ی آیین رفتاری ایرانیان در شاهنامه و مقایسه ی آن با حماسه های برتر جهان با تکیه بر شاهنامه فردوسی و رامایانا و مهابارتا ( از بخش شرقی) ایلیاد و ادیسه ی هومر( از بخش غربی)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,678
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
LANGUAGE01_455
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395
چکیده مقاله:
این مقاله تلاش دارد تا این شباهت ها و نیز تفاوت های سه حماسه ی برزگ جهان را مطالعه کرده و نکات فرهنگی، قومی و قبیله ای میان سه تمدن باستان را در آن ها به تحلیل و اشتراک بگذارد. بررسی و مطالعه ی انعکاس فرهنگ و عقاید ملی در حماسه های برتر جهان علاوه بر آشکار کردن جامع و کامل عقاید سایر ملل و وجوه اشتراک و افتراق آنها ، می تواند به محققان یاری کند تا جایگاه والای حماسه های ملی، بیش از پیش آشکار شود. پس از بررسی عقاید، فرهنگ و شخصیت و شیوه های تفکر و شخصیت پردازی ها ( در حماسه های مهابهارتا، ایلیاد و ادیسه و یا شاهنامه) ، به راحتی می توان به تأثیر و تأثر این حماسه های برتر جهان در ادبیات سایر ملل پرداخت . نکته ی مورد علاقه ی محقق در این پژوهش تکیه ی زیاد بر شاهنامه ی فردوسی و اثبات این مدعاست که فردوسی هرگز از حماسه های مطرح جهان کپی برداری نکرده و بلکه برعکس آنقدر زیبا حماسه سرایی کرده است که سایر حماسه های پس او به شدت تحت تأثیر وی و حماسه ی بی مانندش بوده اند. این مقاله پاسخی شایان توجه از سوی محقق است به افرادی که به گفته ی خود گاف های فردوسی را می شمارند و فردوسی را مردی کم خرد می پندارند و بر این باورند که وی حتی تغییری کوتاه نیز در حماسه ی خود نداده و تنها وقایع حماسه های هندوان و یونانی ها را بازگو کرده است، یکی از اهداف اساسی پژوهشگر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فریبا رحیمی
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :