ارزیابی میزان خورندگی خاک از طریق اندازه گیری مقاومت ویژه الکتریکی خاک(مطالعه موردی: منطقه رضی آباد واقع در جنوب غربی تهران)
محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین شناسی کاربردی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 873
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IAGC02_165
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395
چکیده مقاله:
پدیده خوردگی در خطوط لوله انتقال آب یکی از معضلات مهم جهان امروز بوده و خورندگی خاک یکی از اصلی ترین عوامل خوردگی در لوله های آب می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی میزان خورندگی خاک بر روی لوله های فولادی انتقال آب در ۱۴ نقطه از منطقه رضی آباد واقع در جنوب غربی شهر تهران می باشد که بر اساس استفاده از روش ژئوالکتریک مورد مطالعه قرار گرفته است. در پروژه های طراحی سیستم اتصال به زمین و هم چنین تعیین میزان خورندگی خاک، عموما مقاومت ویژه الکتریکی ظاهری، مد نظر قرار می گیرد. به منظور دستیابی به نتایج قابل قبول و منطقی و پس از طراحی شبکه های حفاری، عملیات حفاری گمانه های دستی شروع شده و در هر منطقه یک حلقه گمانه دستی به عمق ۵ متر حفاری می گردد و از عمق های ۳، ۱و۵ متری گمانه ها نمونه برداشت می شود. جهت مطالعات تکمیلی، آزمایش SPT نیز به منظور بررسی تراکم خاک در همان عمق ها انجام می گیرد. نمونه های خاک برداشت شده با مراقبت های ویژه ای به آزمایشگاه انتقال داده شده و آزمایشات مختلف جهت شناسایی نوع و میزان رطوبت آن که هر دو آیتم در میزان خورندگی خاک تاثیر گذار می باشند، بر روی نمونه ها انجام می گیرد. با توجه به اینکه مقاومت ویژه الکتریکی خاک به دو تا متغیر، درصد رطوبت و میزان تراکم خاک، وابسته می باشد و با افزایش تراکم خاک و کاهش رطوبت خاک میزان مقاومت ویژه الکتریکی افزایش یافته و در نتیجه میزان خوردگی لوله های فولادی کاهش می یابد، لذا بر اساس نتایج به دست آمده از نمونه های برداشت شده و آزمایشات ژئوالکتریک انجام شده، مشخص گردید از ۱۴ منطقه مورد نظر ۱۳ منطقه دارای خوردگی متوسط و ۱ منطقه دارای خوردگی بالا می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رامین دیندارمهر
مدیر عملیات صحرایی پروژه های ژئو تکنیک شرکت مهندسین مشاور پارس پی آزما
سمیه نعمتی
دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد اهر،گروه زمین شناسی،اهر، ایران
ناصر عبدی
استادیار ،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد اهر، گروه زمین شناسی،اهر،ایران
مهدی راضی فرد
استادیار ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه زمین شناسی،اهر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :