مقایسه کانی شناسی-ژئوشیمی و کاربرد بوکسیت در تاقدیس های مروک، سلامتی، سورمه ( فیروزآباد ) و کهیزک یاسوج
محل انتشار: دومین همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 715
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCGER02_007
تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395
چکیده مقاله:
بررسی هایی که تا کنون در مورد بوکسیت زایی درون زاگرس چین خورده صورت گرفته، تشکیل این افق را در نبود چینه شناسی موجود در همبری سازندهای سروک و ایلام معرفی کرده است. بوکسیت- لاتریت های زاگرس به خانواده بزرگ بوکسیت های با بستر کربناته تعلق دارند. که بر روی سطح کارستی شده سنگهای کربناته تشکیل می شوند. کانسار بوکسیت در یال شمال خاوری تاقدیس های مورد مطالعه و بر روی سطوح فرسایش یافته آخرین لایه های سروک قرار می گیرد. کانسار در سراسر ناحیه توسط آهک مربوط به سازند ایلام پوشیده می گردد. این کانسار بصورت عدسی وار بوده و در مرز آهک سروک در پایین و آهک ایلام در بالا قرار داشته و هیچگونه شواهد رخسارهای که دلالت بر لایه ای و ممتد بودن را نماید در منطقه مشاهده نشده است. از نظر کانی شناسی بوکسیت های زاگرس بوهمیتی هستند. مشکل دسترسی، کمیت محدود، کیفیت نازل عدسی های بوکسیت-لاتریت در تاقدیس های سلامتی- مروک و سورمه و کهیزک هر نوع برنامه ریزی برای اکتشاف و بهره وری را به حداقل می رساند، اما به دلیل درصد بالای سیلیس و درصد پایین آلومینا برای استفاده در صنعت آلومینا مناسب نیستند و با توجه به نتایج بدست آمده استفاده از بوکسیت های تاقدیس کهیزک به عنوان نسوز دور از ذهن نیست. البته در این خصوص نیاز به آزمایشات نسوزندگی می باشد و با توجه به ضخامت بیشتر بوکسیت در یاسوج شرایط مناسب تری در یاسوج برای تولید بوکسیت وجود دارد.
نویسندگان
سید حسین قطمیری
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز
بابک آل طاها
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :