زمین شناسی، پتروگرافی و آلتراسیون واحدهای آتش فشانی در منطقه ی کانی سازی بنتونیت شیرمغز گیسور شمال شرق قائن، خراسان جنوبی
محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,058
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESUD02_694
تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395
چکیده مقاله:
منطقه ی مورد مطالعه در استان خراسان جنوبی، در 51 کیلومتری شمال شرقی قائن و 35 کیلومتری جنوب روستای گیسور قرار دارد. این منطقه در پهنه ی ایران مرکزی و قسمت شمالی زیر پهنه ی ایران مرکزی و قسمت شمالی زیر پهنه ی بلوک لوت واقع شدهاست . با توجه به شواهد صحرایی و مطالعات میکروسکوپی واحدهای سنگ شناسی منطقه ی مورد مطالعه ، شامل انواع سنگی های آتش شانی ، دایکهای پورفیری ساب ولکانیک سنگهای دگرگونه ی درجه پاین و سنگهای رسوبی می باشند که عبارتند از: هورنبلند آندزیت، پیروکسن آندزیت، بازالت، هورنبلند بازالت، آندزیت بازالت، تراکی آندزیت، تراکیت، پیروکسن دیوریت پورفیری سنگ ماسه ی دگرگونه متاسندستون و اسلیت و فیلیت، کنگلومرای پلی میکتیک، لیتیک توف آندزیتی، برش گسلی، برش آتشفشانی و سنگ آهک میکریتی، کانی های اولیه و در واحدهای آذرین شامل پلاژیوکلاز، هرورنبلند، پیروکسن و به میزان اندک اولیون می باشد بافتهای غالب در واحهای آتش فشانی پورفیری، پورفیری میکرولیتی آمیگدالوئیدال،تراکیتی یا جریانی و گلومیرپورفیری می باشد اما بافت فلتی نیز به صورت فرعی مشاهده شده است. آلتراسیون متداول در این نمونه ها شامل آلتراسیون مای کربناتی، پروپلیتیک زئولیتی وسیلیسی می باشد که به طور کلی میزان آلتراسیون های مذکور در نمونه های اتش فشانی، متوسط تا بالا ارزیابی می شود هدف از این پژوهش، مطالعه ی زمین شناسی، پتروگرافی و آلتراسیون واحدهای سنگی آتش فشانی منطقه مورد مطالعه است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
دانیال موجودی فیروزابادی
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد
خسرو ابراهیمی
عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
حمیدرضا وطن پور
عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه فرهنگیان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :