تاثیر راهبردهای نظارت بر درک مطلب بر روی پیشرفت مهارت دانشجویان رشته ادبیات فارسی در خواندن و درک مفاهیم متون زبان انگلیسی

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,110

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCNRPL01_053

تاریخ نمایه سازی: 9 خرداد 1387

چکیده مقاله:

تحقیق حاضر به توصیف و بررسی تاثیر راهبردهای نظارت بر درک م طلب برمهارت دانشجویان رشته ی ادبیات فارسی در خواندن و درک متون انگلیسی می پردازد . تعداد 150 دانشجو از دانشکده ی ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا انتخاب شدند . برای ارزیابی مهارت خواندن این دانشجو یان آزمون " مهارت در زبان نلسون " که برای یکنواخت کردن گروه به کار گرفته می شود، انجام شد و یکصد وسی نفر از دانشجویان انتخاب شدند . سپس هشتاد نفراز آنان به طور تصادفی به عنون آزمودنی های تحقیق برگزیده شدند . دانشجویان متنخب به دو گروه آزمایشی و گواه با تعداد م ساوی تقسیم گردیدند . سه متن انگلیسی همراه با سئوالهای مربوطه با درجه قابلیت فهم 12 تا 14 از دو کتاب مختلف به عنوان پیش آزمون به دانشجویان داده شد . سطح دشواری این سه متن با فرمول " اسموگ " سنجیده شد . درطول مدت آموزش، ابتدا با استفاده از فن " بلند فکرکردن " به دا نشجویان آموزش داده شد تا هنگام خواندن متون به راهبردهای نظارت بر درک مطلب خود آگاهی یابند . سپس چهار راهبرد نظارت بر درک مفاهیم به مدت سه ماه به آنها آموزش داده شد . در این مدت، دانشجویان توانستند با کمک مدرسین اطلاعات لازم را از متون داده شده بیرون بکشند . این دانشجویان از چهارراهبرد مذکور برای خواندن و درک م فاهیم متون زبان تخصصی کتاب درسی خود نیز استفاده کردند . پس از پایان مرحله آموزش، همان متون پیش آزمون به عنوان پس آزمون به آنها داده شد . در نهایت، پس از جمع آوری اطلاعات و انجام آزمون t با سطح معنی داری 0,5 و 0,1 ، عملکرد گروه آزمایشی و گروه گواه با یکدیگر مقایسه گردید . نتایج این تحقیق نشان داد که بین راهبردهای نظارت بر درک مطلب و پیشرفت در درک مفاهیم ارتباط معنی دار وجود دارد . همچنین می توان دانشجویان با مهارت کمتر را ترغیب کرد تا با استفاده از این راهبردها و به کمک فن " بلند فکر کردن " ، مهارت خواندن و درک مفاهیم خود را افزایش دهند .

کلیدواژه ها:

خواندن و درک مفاهیم - نظارت بر درک مطلب - راهبردهای نظارت بر درک مطلب -فن بلند فکر کردن

نویسندگان

ندا هدایت

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا

جمیله گلکاران

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا