شناسایی و رتبه بندی عوامل درون سازمانی موثر در ایجاد بنادر الکترونیکی در ایران (مطالعه موردی : اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان - بندر انزلی)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 477

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BPJ02_228

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

چکیده مقاله:

تصور زندگی بدون استفاده از خدمات الکترونیکی و فن آوری اطلاعات در عصری که به عصر اطلاعات موسوم است، بسیار دشوار است و هر روزه شاهد گسترش روزافزون استفاده از سیستم های تحت شبکه نیازمند بستر اینترنت در سازمان ها ، ادارات و شرکت ها هستیم. امروزه از جزئی ترین امور گرفته تا اموری همچون بانکداری، پزشکی ، فنی، هتلداری ، هواپیمایی و بسیاری از امور دیگر از بسترهای الکترونیکی جهت ارائه خدمات ارزان، سریع و قابل اعتماد استفاده می نمایند. در این رهگذر با گسترش تقاضا در حمل و نقل دریایی، حجم بسیار زیادی از اطلاعات در بنادر تولید می شود که با استفاده از روش های سنتی دیگر امکان پردازش سریع اطلاعات و ارائه خدمات به شکل مطلوب وجود ندارد. بنابراین بنادر راهی جز برنامه ریزی برای انجام کلیه فعالیت ها بصورت الکترونیکی ندارند و اینجاست که مفهوم بندر الکترونیک پدیدار می شود. استفاده موثر از فن آوری اطلاعات و ارتباطات در بنادر، علاوه بر کاهش هزینه ها، کاهش زمان ارائه خدمات و کاهش خطای انسانی ، موجب آسان سازی فرآیند های تجاری می شود. لیکن، برای دستیابی به حمل و نقل دریایی با سرعت مطلوب و دستیابی به اطمینان سازمانی بیشتر در زنجیره تامین، لازم است در پارامترهای کسب و کار، تغییراتی مناسب با فن آوری های نوین ایجاد شود و زمینه بهبود مدیریت کالا و پذیرش شرایط مختلف حمل و نقل از نظر زیر ساخت ها فراهم آید. عوامل موثر در ایجاد بنادر الکترونیکی در ایران فراوانند که از آن جمله می توان به عوامل فن آوری ، عوامل بیرونی (خارجی) و عوامل درونی (سازمانی) اشاره کرد که در این مقاله سعی شده است ضمن بیان ویژگی ها و مشخصات بندر الکترونیک و تجارت الکترونیک در بنادر، عوامل درون سازمانی موثر در ایجاد بنادر الکترونیکی در ایران شناسایی و رتبه بندی شود تا مدیران با علم به میزان تاثیر هر یک از عوامل، برنامه ریزی و سرمایه گذاری مناسب تری در جهت ایجاد بنادر الکترونیکی در ایران داشته باشند.

نویسندگان

علی اکبر عیسی زاده

کارشناس ارشد شبکه های کامپیوتری ، اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان ، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :