ارزیابی عملکرد خاکریزهای مسلح شده با ژئوسینتتیک – شمعGRPS در جذب و استهلاک شتاب ناشی از بار انفجار واقع بر سطح زمین با توجه به جنس مصالح خاکریز

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 460

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCSD02_047

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

چکیده مقاله:

اجزای خاکریزهای )Geosynthetic-Reinforced Pile-Supported(GRPS شامل خاکریز مسلح شده توسط ژئوسینتتیک و قرار گرفته برروی شمع جهت پایداری می باشد. استفاده ازاین نوع خاکریزها در وضعیتی که میزان بار وارده زیاد و خاک بستر شرایط نرم را دارا باشد، بوسیله طراحان توصیه شده است. دراین نوع خاکریزها بار خاکریز متکی به شمع، از طریق مکانیزم قوس زدگی خاک و عملکرد غشایی )واکنش کششی( ژئوسینتتیک واقع در کف خاکریز به شمع ها هدایت می شود. با توجه به توانایی خاکریزهای GRPS جهت مقاومت در برابر آثار مخرب ناشی از انفجار، استفاده ازاین نوع خاکریزها برای ایمن سازی محدوده های نظامی و استراتژیک مطرح شده است. در تحقیق حاضر به منظور بررسی عملکرد خاکریزهای GRPS از نوع ارتقاع یافته آن با پوسته بتن پاشیده در بالادست وپایین دست، در استهلاک شتاب و نیروهای وارده ناشی از بار انفجار واقع بر سطح زمین از نرم افزار اجزاء محدود ABAQUS با تحلیل سه بعدی استفاده شده است. با توجه به نتایج حاصل می توان نتیجه گرفت که خاکریزهای GRPSمی توانند به مثابه یک سیستم میراگر قدرتمند در مستهلک نمودن امواج انفجار عمل نمایند، به نحوی که به طور متوسط در دو نوع خاک مورد مطالعه تنها در نیمه نخست خاکریز، استهلاک ۸۶ درصدی شتاب مشاهده شد. همچنین افزایش مقاومت خاک باعث کاهش تغییر مکان های افقی و قائمدر تمام نقاط خاکریز می شود و حداکثر درصد اختلاف تغییر مکان خاکریز ناشی از تغییر نوع خاک به میزان ۳۲ درصد مشاهده شد.

کلیدواژه ها:

خاکریزهای GRPS/ انفجار سطحی ، میراگر ، استهلاک شتاب افقی/ ABAQUS-3D

نویسندگان

امیر محمد قربان زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

مهدی سیاوش نیا

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bathurst, R.J., Walters, D.L., Hatami, K and Allen, T.M. (2001), ...
  • Tatsuoka, F., Tateyama, M. and Murata, O. (1989), ،Earth Retaining ...
  • _ Ng, C.C., Chew, S.H., Karunaratne G.P., Tan S.A., _ ...
  • _ 3-340-02 (2008), "Unified Facilities Criteria (UFC) Structures to resist ...
  • نمایش کامل مراجع