کارآفرینی، فرصتها و تهدیدها
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,183
فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCECOF01_033
تاریخ نمایه سازی: 2 خرداد 1387
چکیده مقاله:
این مقاله با توجه به افقهای تازه ای که در کارآفرینی پدید آمده و کارآفرینی علاوه بر عرصه های اقتصادی، در زمینه های مسایل خدماتی، اجتماعی، هنری و آموزشی مطرح گردیده است، و با عنایت به این که کارآفرینی در صنعت و خدمات در ایران با موانع متعددی روبه روست، با متمرکز کردن بحث بر روی کارآفرینی هنری که با موانع به مراتب کمتری روبه روست، خاطر نشان می سازد کارآفرینی هنری، عرصه های جدیدی را فراوری جامعه و جوانان می گشاید که توجه شایسته به آن، فرصتی ارزشمند برای جامعه پدید آورده، اما فرصت سوزس و غفلت از آن، به از دست رفتن فرصت های اخیر انجامیده، تهدیدهای متعددی را متوجه نظام خواهد کرد.
در ادامه، با طرح دستورالعمل هایی اجرایی در جهت: برگزاری جشن واره های کارآفرینی هنری، برگزاری دوره های آموزشی کارآفرینی هنری، ایجاد مرکز (مراکز) خود اشتغالی برای کارآفرینان هنری، تاسیس مرکز مطالعات و فرهنگ سازی کارآفرینی، بازارسازی و تجارت اینترنتی، اطلاع رسانی در زمینه کارآفرینی هنری و ارائه خدمات مشاوره ای به کارآفرینان هنری، تلاش شده است تا راهکارهای عملی طرح مساله کارآفرینی، اطلاع رسانی رسانی، گسترش و فرهنگ سازی آن، تشریح گردد.
کارآفرینی هنری، عرصه ای مثبت و پویا در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و روانی پدید می آورد که پرداختن به آن شکوفایی افراد و جامعه آنها را در بر خواهد داشت، اما بی توجه ماندن به ابعاد پیش گفته، خاصه با توجه به ویژگی های جمعیت شناختی جوانان ایران، به از دست رفتن امکانات مثبتی که با کارآفرینی و کارآفرینی هنری فراروی جامعه گشوده خواهد شد، می انجامد و تداوم همین روند، به هرز رفتن استعداد، خلاقیت و توانمندی جوان می انجامد و تبعات ناگواری همچون شکل گیری روابر اقتصادی نامناسب، روابط اجتماعی آسیبزا و آسیبهای روانی، به عنوان آشکارترین پیامدهای فرصت سوزی اخیر خود را خواهد نمایاند.
در ادامه، ضمن طرح فرصتهای اقتصادی، اجتماعی و روانی- شخصیتی که در روند تحقق کارآفرینی هنری رخ خواهد داد، به تهدیدهایی که در صورت عدم توجه به فرصت های پیش آمده در سطح افراد و کلیت نظام پدید خواهد آمد، پرداخته خواهد شد.
نویسندگان
مرتضی منطقی
هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، گروه روان شناسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :