بررسی نقش دما و بارش بر توزیع فضایی فراوانی آنتی بادی ضد توکسوپلاسما گوندی در جوندگان با استفاده از نرم افزار جی ای اس (مطالعه موردی استان گلستان)
محل انتشار: پنجمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 577
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF05_133
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395
چکیده مقاله:
توکسوپلاسما گوندی انگل تک یاخته ای مهم مشترک انسان و حیوانات است که میتواند انسان و حیوانات خونگرم را آلودهکند و فراوانی آن در شمال ایران بالاست. هدف این مطالعه، بررسی رابطه دما و بارش با فراوانی آلودگی جوندگان بهتوکسوپلاسما گوندی در استان گلستان بود. در طول زمستان سال 1394، 124 موش قهوهای با تله در مناطق مختلف صید شدند. نمونه خون از قلب جمع آوری شده و پس از جدایی سرم، حضور آنتی بادی توکسوپلاسما گوندی با استفاده از آزمونآگلوتیناسیون اصلاح شده مورد بررسی قرار گرفت. رابطه بین فراوانی آنتیبادی توکسوپلاسما گوندی با میانگین دمای سالیانهو میانگین بارش سالیانه در نرم افزار GIS و ایدریسی مورد بررسی قرار گرفت. فراوانی آنتی بادی توکسوپلاسما گوندی در موش های قهوه ای: گرگان 28 درصد، کردکوی 26/66 درصد، بندر ترکمن 22/22 درصد، آزادشهر 20 درصد، مراوه تپه 16/66 درصد و گنبدکاووس 13/33 درصد بود. بالاترین فراوانی آنتیبادی توکسوپلاسما گوندی در گرگان با میانگین بارش سالیانه 551 میلیمتر و میانگین دمای سالیانه 12/5 درجه سانتی گراد مشاهده شد. رابطه مثبت بین بارش و فراوانی آنتی بادی توکسوپلاسما گوندی و همچنین رابطه منفی بین دما و فراوانی آنتی بادی توکسوپلاسما گوندی می تواند به این دلیل باشد که زنده ماندنی اوویست توکسوپلاسما گوندی در خاک مرطوب طولانی تر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کاظم بهینه
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سمیه نمرودی
استادیار، گروه محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عبدالرسول سلمان ماهینی
دانشیار، گروه محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :