سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: FPAI01_104
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 429
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله اثربخشی آموزش برنامه مهارت های ارتباطی و تعاملات عاطفی با رویکرد آموزه های دینی بر رضامندی زوجیت
چکیده مقاله:
هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی و تعاملات عاطفی با آموزه های دینی جهت افزایش رضامندی زوجیت بود. روش پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیهی زوج های مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانه سلامت شهرداری تهران که 0 الی 0 سال از ازدواجشان گذشته بودند. از این تعداد 30 زوجبه روش داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای گرفتند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه ی رضامندی زوجیت افروز بود. مداخله ی آموزشی مهارت های ارتباطی و تعاملات عاطفی با آموزه های دینی بر روی گروه آزمایش در طی 8 جلسه 1/5ساعته هفته ای یک بار اجرا شد. پس از اتمام مداخله، پس آزمون و آزمون پیگیری ) 3ماه پس از اجرای پس آزمون( بر روی گروه های آزمایش و کنترل اجرا شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون های اندازه گیری مکرر و تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایجآموزش نشان داد که تفاوت بین میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش، در نمره رضامندی زوجیت معنادار بوده است. اما تفاوت معناداری بین نمرات پیشآزمون و پس آزمون گروه کنترل در نمره رضامندی زوجیت وجود ندارد. همچنین، تأثیر این آموزش پس ازگذشت 1 ماه نیز پایدار است و تفاوت معناداری بین میانگین نمرات پسآزمون و پیگیری گروه آزمایش در مقیاس رضامندی زوجیت وجودنداشت. با توجه به نتایج پژوهش، به نظر می رسد آموزش مهارت های ارتباطی و تعاملات عاطفی با آموزه های دینی می تواند موجب افزایش رضامندی زوجیت افراد گردد. لذا، توصیه می شود روانشناسان و روان درمانگران حوزه ی خانواده به منظور پیشگیری از اختلافات زوجین و ارتقای رضامندی آنان، از برنامه مهارت های ارتباطی و تعاملات عاطفی با رویکرد آموزه های دینی استفاده نمایند
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا FPAI01_104 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/518738/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جوادی، بهنازسادات و افروز، غلامعلی و حسینیان، سیمین و آذربایجانی، مسعود،1393،اثربخشی آموزش برنامه مهارت های ارتباطی و تعاملات عاطفی با رویکرد آموزه های دینی بر رضامندی زوجیت،اولین کنگره ملی روانشناسی خانواده گامی در ترسیم الگوی مطلوب خانواده،اهواز،https://civilica.com/doc/518738
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، جوادی، بهنازسادات؛ غلامعلی افروز و سیمین حسینیان و مسعود آذربایجانی)
برای بار دوم به بعد: (1393، جوادی؛ افروز و حسینیان و آذربایجانی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- نظام آموزش و هویت های لغزان در جهان متاورس
- آزمون های ارزیابی تعادل مناسب به منظور بکارگیری در محیط های آموزشی
- آزمونهای عملکردی اندام تحتانی و لزوم تغییر در ارزیابی های جسمانی در مدارس (مقاله مروری)
- روش های اندازه گیری راستای اندام تحتانی ابزاری برای پیشگیری از وقوع و توسعه ناهنجاریهای بدنی در دانش آموزان ( مقاله مروری)
- آگاهی بدنی به منزله تمهیدی برای تربیت در زیست بوم جدید : مطالعه موردی: یوگا در مدیریت کمردرد مزمن)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.