طراحی یک شبکه زنجیره تامین حلقه بسته پایدار بر اساس ارکان اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی با در نظر گرفتن عملیاتcross-docking

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 799

فایل این مقاله در 37 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IIEC12_293

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395

چکیده مقاله:

در جهان رقابتی امروز ، ارائه روش نوینی که به واسطه آن بتوان حداکثر کارایی را در چرخه تولید و تأمین کنندگی ایجاد کرد ، بسیار حائز اهمیت است. مسئله طراحی یک شبکه زنجیره تامین از جمله تصمیمات استراتزیک و بلند مدت در این حوزه محسوب می شود و تغییر در ساختار و پیکره بندی شبکه های لجستیک در کوتاه مدت به دلیل صرف وقت و هزینه بسیار زیاد ، غیر ممکن است. در این مقاله، مسئله طراحی یک شبکه زنجیره تأمین حلقه بسته بر پایه ارکان اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی با درنظرگرفتن عملیات cross-docking در طراحی شبکه مذکور مورد مطالعه قرار می گیرد. پیاده سازی سیستم cross-docking در چرخه توزیع مذکور به عنوان یک استراتژی جدید و بسیار کاربردی در کنار بررسی همزمان ارکان اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی فضای مطالعاتی جدیدی در گستره مسائل طراحی شبکه زنجیره تأمین (SCND) محسوب می شود و از این رو، می تواند سهم بسزایی در توسعه و بهبود مزیت رقابت پذیری سازمان ها در صنایع مختلف داشته باشد. بر این اساس، در این مقاله، پس از مرور مفاهیم، مدل ها و روش های حل بکار گرفته شده در ادبیات موضوع تحقیق، ابتدا یک مدل برنامه ریزی مختلط عدد صحیح (MILP) چند هدفه ارائه شده و با توجه به اینکه مسئله قویاً NP-hard است، از یک روش حل فراابتکاری موثر و کارآمد بنام الگوریتم بهینه سازی فاخته (COA) برای حل این مسئله چند هدفه برای اولین بار در این حوزه بهره گرفته شده است. نهایتا در مراحل پایانی تحقیق، ضمن ارائه نتایج محاسباتی مدل ریاضی و الگوریتم پیشنهادی مسئله، کارایی روش حل ارائه شده مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها:

شبکه زنجیره تأمین حلقه بسته ، ملاحظات اقتصادی ، زیست محیطی و اجتماعی ، عملیات cross-docking برنامه ریزی مختلط عدد صحیح (MILP) الگوریتم چند هدفه جستجوی فاخته (MOCS)

نویسندگان

امیرسامان خیرخواه

دانشیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بو علی سینا، همدان، ایران

سعید رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بو علی سینا، همدان، ایران