ارزیابی آسی بپذیری شبکه معابر شهری در برابر زلزله با رویکرد مدیریت بحران مطالعه موردی: منطقه 1 شهرتبریز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 24، شماره: 95
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-24-95_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن احدنژادروشتی

دانشیار جغرافیا و برنام هریزی شهری دانشگاه زنجان

شهریور روستایی

دانشیار جغرافیا و برنام هریزی شهری دانشگاه تبریز

محمدجواد کاملی فر

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنام هریزی شهری دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

شبکه معابر شهری از مهمترین شریان های حیاتی شهرها محسوب می شوند که مخصوصاً بعد از بحران، در عملیات امداد و نجات، تخلیه ی مجروحان و آسیب دیدگان تأثیر بسزایی دارند. بنابراین ارزیابی آسی بپذیری شبکه معابر شهری و برنام هریزیبرای کاهش این آسیب ها امری ضروری م ینماید. این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی با هدف ارزیابی شبکه معابر شهری در برابر زلزله با رویکرد مدیریت بحران در منطقه 1 تبریز انجام گرفته است. برای ارزیابی آسیب پذیری شبکه معابر منطقه 1تبریز، 3معیار درجه محصوریت، تراکم و ویژگی های ساختمانی انتخاب شدند که معیار تراکم شامل زیر معیار تراکم جمعیتیو تراکم ساختمانی و معیار ویژگی های ساختمانی شامل پنج زیر معیار قدمت بنا،کیفیت بنا، نوع کاربری، سطح اشغال و نوع مصالح می باشد که هریک از این زیر معیارها، خود نیز دارای چندین زیرمعیار هستند که با روش دلفی ارزش گذاری شدند. در نهایت پس از ارزیابی آسیب پذیری معابر در هر زیر معیار، با روش ارزیابی چندمعیاره ) MCE ( در قالب نرم افزار ،IDRISIمعیارها همپوشانی شدند. نتایج نهایی حاکی از این است که، آسی بپذیری شبکه معابر محدوده ی مورد مطالعه )جز در محلات نوساز(، بیشتر از حد متوسط، و عمدتاً زیاد و خیلی زیاد است. آسی بپذیری شبکه معابر در محلات اسکان غیررسمی بیشتر به چشم م یخورد که در برنام هریزی ها باید در اولویت قرار بگیرند

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، آسی بپذیری، شبکه معابر شهری، تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.