نقش سنجش از راه دور در مدیریت حمل مواد زاید سمی-ارایه یک مدل پیشنهادی-

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس حمل و نقل مواد خطرناک و اثرات زیست محیطی آن
  • کد COI اختصاصی: HAZMAT01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آئیژ عزمی

دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران

چکیده

هر گونه عملیات حمل و نقل در شبکه راه و ترابری ایران و حتی سایر کشورها حتی با وجود لحاظ کردن بهترین سیستم های امنیتی موجود نمی تواند خالی از احتمال وقوع رویدادهای غیر قابل پیش بینی باشد .در این رابطه دو فاکتور اهمیت دارد،یکی احتمال وقوع و دیگری وزن وقوع رویداد مورد نظر که به معنای میزان آسیب وارده در صورت وقوع رخداد است. این رویدادها با توجه به نوع کالای مورد حمل ،دارای وزن وقوع متفاوتی است . از یک کالای خیلی کم خطر گرفته،تا انتقال مواد سمی که وقوع هر گونه رویداد می تواند منجر به فاجعه شود .پس آن چه که اهمیت دارد تهیه ساختاری است که بتواند در صورت وقوع هر اتفاق ناخوشایندی ازتبدیل آن به یک فاجعه جلوگیری نماید .در این رابطه ،مفهوم سنجش از راه دور اهمیت می یابد . سنجش از راه دور عبارتند از کسب اطلاعات از وضعیت زمین از طریق ماهواره،هواپیما و ... در شرایطی که امکان تماس فیزیکی با آن ممکن نباشد .در رابطه با استفاده از سنجش از راه دورجهت نظارت بر سیستم حمل و نقل چند فاکتور فیزیکی و غیر فیزیکی اهمیت دارد که فاکتورهای فیزیکی عبارتند از:1)وجود تجهیزات پیشرفته نظیر GPSجهت نصب در خودرو2)وجود یک پایگاه فرماندهی در یک نقطه یا چند نقطه از کشور3)وجود پست های امدادی جهت انجام عملیات ویژه 4)وجود ماهواره هایی جهت برقراری این ارتباط که از طریق اجاره یا خرید از کشورهای مورد نظر باید صورت بگیرد . از طرفی یک سری عوامل غیر فیزیکی هم مطرح است که شامل1)آموزش رانندگان 2)ارایه آموزش هایی مبنی بر این که در شرایط بحرانی هر یک از بخش ها چه کاری باید انجام بدهند. 3)ارایه یک سلسله مراتب کاری برای انجام عملیات در زمان وقوع حادثه که شامل تماس با مرکز فرماندهی،تماس با نیروهای پلیس و نیروهای امدادی و ... می باشد

کلیدواژه ها

سنجش از راه دور،مدیریت حمل،مواد سمی،وقوع رخداد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.