بررسی میزان تحقق اهداف طرح ملی شنا از دیدگاه معلمان تربیت بدنی استان خوزستان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 586

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTSAMAV01_047

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: وجود چالشهای عمده در وضعیت تربیتبدنی در مدارس، اجرای مطلوب درس تربیتبدنی و همچنین اجرای مطلوب طرح ملی شنا را با مشکلاتی مواجه کرده است. چالشهایی از قبیل: وضعیت چشمانداز ورزش مدارس، وضعیت بودجه، امکانات، فضای موجود، بکارگیری معلمین متخصص تربیتبدنی، بحث استعدادیابی در ورزش و ... با وجود این چالشها در وضعیت تربیتبدنی مدارس از یک طرف و نو بودن طرح ملی شنا از طرف دیگر، نگارنده این تحقیق با توجه به مربی گری در رشته شنا در استان خوزستان، از نزدیک با مشکلات این طرح ملی شنا آشنا در استان خوزستان آشنا بوده و درصدد در تا با بررسی دیدگاه معلمین تربیتبدنی مقطع ابتدایی استان خوزستان، میزان تحقق اهداف طرح ملی شنا را در سال تحصیلی۹۳-۹۴ بسنجد. روش پژوهش: نوع تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع تحقیقات توصیفی است. روش گردآوری اطلاعات دراین پژوهش، میدانی میباشد. جامعه آماری شامل مربیان طرح۱۲۹ نفر( و کارشناسان نواحی و ادارات آموزش و پرورش استان خوزستان۳۲ نفر( و جمعا ۱۶۱نفر بودند. که به صورت تمام شمار انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای بود که براساس اهداف مطرح شده در طرح ملی شنا تنظیم شده است و روایی آن توسط اساتید دانشگاهی و مربیان منتخب تایید و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ ۰و۰۷۹ تعیین گردید. از میان پرسشنامه های توزیع شده ۱۶۱ مورد به محققین عودت داده شد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی ) فریدمن( و تی تک نمونه ای استفاده شد یافته ها: یافته های پژوهش نشان می دهد که طرح ملی شنا به طور مطلوبی موجب توسعه ورزش شنا در بین دانشآموزان شده است یافته های پژوهش همچنین نشان داد که طرح ملی شنا در کیفیت بخشی و غنی سازی درس تربیتبدنی، یادگیری حرکات پای کرال، دست کرال، هماهنگی دست و پای کرال، نفس گیری و آشنایی با آب اثر مثبتی داشته است. اما این طرح باعث بهبود حرکات پای دوچرخه و حرکات هماهنگی و تعادل کامل حرکات نشده است. همچنین در بخش بررسی موانع اجرای بهینه ی این طرح، مشخص شد که بیشترین مشکلات به ترتیب مربوا به کمبود امکانات و تجهیزات، مشکلات مربوط به مربیان، مدیریت و برنامه ریزی و در نهایت مشکلات دانش آموزان می باشد . بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش با نتایج اوزردومان وهمکاران ۲۰۰۲ که تأثیر آموزش شنا برا ی یادگیری وآگاهی از بدن را موردمطالعه قراردادند ه م خوانی دارد . تحقیقات زیادی در کشور در زمینه تأثیرآموزش بریادگیری صورت گرفته که همگی بر مؤثر بودن آن تأکیدکرده اند . البته آنچه در این تحقیق به دست آمده حاکی ازتأثیرگذار بودن طرح دارد ولی تا نتیجه مطلوب و موردنظردر اهداف این طرح فاصله دارد؛ که با ید با مهیا نمودن شرایط و امکانات و برنامه ریزی و مدیریت مناسب زمینه رابرای آموزش و یادگیری بهتر فراهم نمود تا کار ایی واثربخشی طرح به حداکثر ظرفیت خود برسد و نت یجه کاردر پیشرفت ورزش شنای کشور مشاهده گردد . درنهایت به تمامی برنامه ریزان و مسئو لین مربوطه پیشنهاد می گردد که برای افزایش کارایی و اثربخشی این طرح با برگزاری جلسه مشترک با کارشناسان، مد یران مدارس، مربیان و سرپرستان استخرها، ضمن بیان مشکلات ارائه شده، با ارائه راه حل ها ی فوق و برنامه ریزی منسجم، دقیق و هماهنگ سعی در حل مشکلات موجود نمایند . ضمن این که مدیران عالی مربوطه طی برنامه ریزی های استراتژ یک و تخصیص بودجه لازم سعی در ساخت و تجهیز بیشتر استخرها، پرورش مربیان مستعد و توانا و درنهایت استعدادیابی مناسب از دانش آموزان در این رشت ه مفرح و جذاب نمایند

کلیدواژه ها:

طرح شنا معلمان تربیت بدنی استان خوزستان

نویسندگان

اسماعیل زند

دانشجوی مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

رضا صابونچی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :