مکان یابی بهینه ی جایگاه های عرضه ی سوخت در شهر نور با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه محیط زیست و بحران های پیش رو (با محوریت کمبود آب و آلودگی های شهری و صنعتی)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,035
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ENVCO01_065
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین نکات پیرامون جایگاه های عرضه سوخت، مکان یابی مناسب آنهاست. هدف این پژوهش تعیین تعداد و محل مناسبقرارگیری جایگاه های عرضه ی سوخت با استفاده از نرم افزا GIS می باشد به گونه ای که این جایگاه ها بیشترین خدمت دهی ممکن را داشته باشند. پارامترهای مورد استفاده در این راستا شامل فاصله از جاده، فاصه از مناطق مسکونی، فاصله از مناطق تجاری، فاصلهازمناطق تفریحی، فاصله از رودخانه، فاصله از جنگل، فاصله از مناطق کشاورزی، فاصله از سایر جایگاه های سوخت اطراف و فاصله ازساحل می باشد. در این تحقیق شهر نور و روستم رود به دلیل پیوسته بودن این دو شهر برای مطالعه انتخاب شدند. شهر نور به دلیلتوریستی بودن و همچنین به دلیل ازدیاد ورود وسایل نقلیه برای برطرف کردن نیاز سوخت گیری این خودروها نیاز به وجود جایگاهسوخت در مکان مناسب می باشد. برای بررسی خدمت دهی یک ناحیه در صورت احداث پمپ بنزین در آن با در نظر گرفتنسناریوهایی، پتانسیل هر ناحیه تعریف و محاسبه گردید در ادامه بر مبنای حداکثر پتانسیل خدم تدهی ناحیه ها و حل آن با استفادهاز نرم افزار GIS پرداخته شد، بهترین ناحیه ها از نظر خدمت دهی انتخاب شدند. در انتها اولویت بندی ناحیه های گزیده، در قالب سناریوهای مفروض در محیط GIS ارائه گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پیمان اکبرزاده
کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی، دانشگاه سمنان.
وحید مغانی بیله سوار
کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی-آبخیزداری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، ایران
مهران اکبرزاده
کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش محیط زیست
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :