پهنه بندی خطر وقوع حرکت های توده ای با استفاده از روش رگرسیون چند متغیره (مطالعه ی موردی: حوزه ی آبخیز تنگ شول استان فارس)
محل انتشار: یازدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 673
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WATERSHED11_059
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395
چکیده مقاله:
با توجه به خسارت های فراوان حرکت های توده ای، و روند روبه رشد این پدیده در کشور، در این تحقیق سعی شده است، نقشه ی پهنه بندی خطر وقوع حرکت های توده ای از طریق شناسایی عوامل مؤثر در رخداد، و گسترش این پدیده انجام شود. بر این اساس، در حوزه ی آبخیز تنگ شول استان فارس، به مساحت 12598/8 هکتار، از طریق تهیه لایه های اطلاعاتی در محیط سامانه ی اطلاعات جغرافیایی، با بهره گیری از محیط Arc GIS 10.1 و با به کارگیری نقشه های توپوگرافی، زمین شناسی، و عکس های هوایی، همراه با بازدیدها و عملیات میدانی و ایجاد نقشه های زمین شناسی، شیب، جهت، طبقات ارتفاعی، کاربری اراضی، تراکم پوشش گیاهی، منحنی هم باران، خاک شناسی، رودخانه، راه ها، گسل و پراکنش حرکت های توده ای به مورد اجرا درآمده است. روش انجام کار در این پژوهش مبتنی بر مشخص کردن واحدهای کاری ژئومرفولوژی از طریق تفسیر عکس های هوایی، و روی هم گذاری و قطع دادن نقشه های پایه و تهیه ی نقشه ی پراکنش حرکت های توده ای از یک سو، و تعیین ویزگی های زمین شناسی، خاک شناسی، شیب و کاربری اراضی از سوی دیگر بوده است. سپس عوامل مؤثر بر وقوع حرکت های توده ای با استفاده از روش همبستگی از طریق ایجاد روابط رگرسیون چند متغیره به نحوی که در آن فراوانی وقوع حرکت های توده ای به عنوان متغیر وابسته، و عوامل پایه به عنوان متغیرهای مستقل بوده، مورد شناسایی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین ارتباط فراوانی بین وقوع حرکت های توده ای حادث شده در منطقه ی تحقیق، به ترتیب بین درجه ی شیب، سازنده زمین شناسی، و بافت خاک است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن اسکندری
کارشناس ارشد آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس
مسعود نجابت
استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس
سیدمسعود سلیمان پور
استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :