انتخاب نوع طراحی سیستم ترکیبی پیل سوختی اکسید جامد و توربین گازی برای نیرو گاه ها
محل انتشار: اولین کنفرانس بینالمللی مهندسی مکانیک و هوافضا
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,098
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MECHAERO01_150
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
امروزه با توجه به نگرانی جهانی به افزایش دمای زمین و داشتن محیط زیست عاری از آلودگی حاصل از سوخت های فسیلی ، نگاهی خاص به استفاده از فن آوری های جدید شده است . پیل سوختی اکسید جامد (SOFC) آن تکنیکی است که با انجام واکنشهای شیمیایی ، انرژی سوخت گازی را در سازگاری با محیط زیست به صورت موثر به انرژی الکتریکی و حرارتی تبدیل می کند. ازاینرو برای جایگزینی نیرو گاه های متداول توربین گازی GT ،سیستم ترکیبی تولید توان پیل سوختی اکسید جامد با توربین گازی به کار میرود. تاکنون بر اساس نرم افزارهای شبیه سازی مانند MATLAB HYSYS,، ASPEN Plus تحلیلهای ترمودینامیکی زیادی انجام گرفته که نشان می دهند شکلهای هیبریدی پیشنهادی بر اساس پارامترهای تاثیر گذار مانند چگالی جریان و دبی سوخت ورودی ، فشار کاری ، نسبت تراکم و دمای داخلی توربین ، چه مقدار بر عملکرد سیستم ترکیبی از جمله توان تولیدی و بازدهی سیستم تاثیر گذار بوده و در نهایت سبب افزایش راندمان سیستم هیبرید پیشنهادی می شود .اما کارفرما نیاز دارد که دقیقا بداند کدام طرح را برای چه توان تولیدی نیاز دارد تا روی آن طرح سرمایه گذاری مطمئن و قابل دفاعی برای مدیران ارشد خود داشته باشد.در این مقاله با بررسی چندین مدل ارائه شده برای سیستمهای هیبریدی ، انتخاب مناسب ارائه می گردد .
کلیدواژه ها:
پیل سوختی اکسید جامد (SOFC) ، نیروگاه Fuel Cell ، ، تحلیل ترمودینامیکی ، توربین گازی ، میکروتوربین گاز(MGT) ، سیکل توربین گاز با تزریق بخار GT-STIG
نویسندگان
محمدامین مجاوری آگاه
دانشجوی مقطع کارشناسی دانشکده مهندسی مکانیک،دانشگاه آزاد واحد تهران غرب
هدیه مجاوری آگاه
دانشجوی مقطع کارشناسی دانشکده مهندسی مکانیک،دانشگاه آزاد واحد تهران غرب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :