سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

راهکارهای بازکارایی بادگیرها در معماری ایرانی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 684

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICONF03_308

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله راهکارهای بازکارایی بادگیرها در معماری ایرانی

هنگامی که سخن از آسایش به میان می آید قطع به یقین مجموعه عواملی دست در کار خواهند داشت که شرایط این آرامش را به جهت زندگیانسان به ارمغان بیاورند، در این بین آسایش محیطی و در زیر مجموعه آن آسایش حرارتی باعث می گردد که انسان بتواند با احساس بهتر وخوشایندی در محیط (که در عرصه کار معماران فضای معماری می باشد)، زندگی نماید. دست یافتن به شرایط آسایش حرارتی همواره از دغدغههای اصلی انسان بوده که در گذشته و در اقلیم کویری ایران این مشکل با تیزهوشی مردم بومی و استفاده از مصالح بوم آورد با ابداع ساختارینو به نام بادگیر مرتفع گردیده است. با توجه به مطالعات و اسناد موجود خاستگاه بادگیر که یکی از نمادهای معماری سنتی کویر محسوب میگردد ایران است، این عنصر کارکردی معماری ایرانی توانسته با ساختاری بسیار ساده، شرایطی مطلوب را در خانه های کویری و با استفاده ازخاکهای گرم وخاک آلود آن سامان بوجود آورد و موجبات زندگی را در این مناطق آب و هوایی رقم زند، پژوهش حاضر با بررسی تاریخچه، انواعو ساختار کالبدی سعی در بکارگیری مجدد بادگیرها در معماری ایرانی را خواهد داشت.

کلیدواژه های راهکارهای بازکارایی بادگیرها در معماری ایرانی:

نویسندگان مقاله راهکارهای بازکارایی بادگیرها در معماری ایرانی

بهادر امیری امرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران

محمد پیرمحمدی

دکترای معماری، استادیار دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
محمودی، مهناز و مفیدی شمیرانی، سید مجید، "هویت ایرانی بادگیر ...
قبادیان، وحید، "بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران".دانشگاه تهران، چاپسوم، تهران، ...
محمودی، مهناز، "بادگیر نماد معماری ایران "تهران، انتشارات یزدا، .(1388) ...
بهادری نژاد، مهدی و دهقان، علیرضا، "بادگیر شاهکار مهندسی اران".تهران، ...
بهادری نژاد، مهدی _ "بادگیر شاهکار مهندسی ایران "، تهران، ...
پیرنیا، کریم، "آشنایی با معماری اسلامی ایران".سروش دانش، چاپ دهم، ...
[اتاجالدینی، حمید، "بادگیر و نقش آن در معماری سنتی کویری ...
محمودی، مهناز و مفیدی شمیرانی، سید مجید، "هویت ایرانی بادگیر ...
1 .دهقانی، علیرضا، سیروس _ "بررسی تجربی کارایی دو طرح ...
Yashater. E, Encyclopedia _ ra _ ica", Routledge and Kongan ...
Roaf.S, "The Wind catcher of Yazd", Ph.D thesis, Department of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "راهکارهای بازکارایی بادگیرها در معماری ایرانی" توسط بهادر امیری امرایی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران؛ محمد پیرمحمدی، دکترای معماری، استادیار دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بادگیر،کالبد، عملکرد، تهویه، بازکارایی هستند. این مقاله در تاریخ 21 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 684 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هنگامی که سخن از آسایش به میان می آید قطع به یقین مجموعه عواملی دست در کار خواهند داشت که شرایط این آرامش را به جهت زندگیانسان به ارمغان بیاورند، در این بین آسایش محیطی و در زیر مجموعه آن آسایش حرارتی باعث می گردد که انسان بتواند با احساس بهتر وخوشایندی در محیط (که در عرصه کار معماران فضای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله راهکارهای بازکارایی بادگیرها در معماری ایرانی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.