برنامه ریزی به منظور باززنده سازی و ساماندهی بافت های محلی با رویکرد رشد هوشمند (نمونه موردی محله امامزاده سید بهلول خوی)
محل انتشار: سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 661
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NICONF03_076
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
مسئله بافت های فرسوده از جمله چالش های اکثر شهرهای جهان است. یکی از ریشه های شکل گیری چنین بافت هایی را می توان از زمان ورود اتومبیل به شهرها و گسترش خیابان ها دانست. چرا که با این رویکرد، توسعه به سمت بیرون تشویق و توجه و رسیدگی به بافت های قدیمی تر کمرنگ شد و آنچه مسلم است هر بافت درگذر زمان دچار فرسودگی می شود و در صورت عدم رسیدگی، روند فرسوده تدوین گردید، اما بعضا به دلیل داشتن دیدگاهی کالبدی و عدم توجه به جنبه های کیفی و مسائل اجتماعی- اقتصادی در مبانی نظری مدون طرح ها، با شکست مواجه شدند. با این اتفاق صاحب نظران به این نکته پی بردند که برای بازگرداندن حیات مدنی به بافت های فرسوده باید به سایر ابعاد نظیر محیط زیست، عملکرد و فعالیت و موضوعات اجتماعی نیز بپردازند. در ادامه این تفکر، نظریه ها، جنبش ها و مکاتبی مطرح شدند که یکی از آنها جنبش رشد هوشمند بود. بر این اساس، هدف این مقاله توجه به مشکل رشد پراکنده و افقی شهرها و امکان استفاده از بافت های موجود برای رفع کمبودها و نیازهای آینده شهروندان از طریق پیاده سازی اصول رشد هوشمند در ترکیب با روش های مداخله در بافت های شهری و در نتیجه دستیابی به توسعه درونی و متعاقباً توسعه پایدار است. برای رسیدن به این هدف، مبانی نظری بافت فرسوده و رشد هوشمند به صورت مستقل بررسی شده و سپس در یک جمع بندی و مقایسه تطبیقی میزان انطباق انواع روش های مداخله در بافت های شهری با اصول رشد هوشمند، روشی که بیشترین انطباق را دارد به عنوان روش مطلوب مداخله در بافت های فرسوده در راستای اهداف رشد هوشمند انتخاب می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدعلی رسول زاده
کارشناس ارشد رشته زمین شناسی گرایش تکنونیک دانشگاه آزاد خوی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :