بررسی مدل زور و شوارتزمن در تخمین ابعاد پیاز رطوبتی خاک در آبیاری قطرهای و بازیابی ضرایب آن با استفاده از داده های صحرایی
محل انتشار: سومین کنفرانس مدیریت منابع آب
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,190
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WRM03_398
تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1387
چکیده مقاله:
برای اینکه در سیستمهای آبیاری قطرهای بتوانیم به راندمان مصرف آب مناسبی دست یابیم ، فاصله و دب ی قطره - چکانها باید با خصوصیات هیدرولیکی خاک ، زمان و مقدار آب لازم برای آبیاری گیاه هماهنگ باشد . در نتیجه داشتن اطلاعات مناسب از عرض و عمق خاک خیسشده برای طراحی و مدیریت دقیق سیستم ها ی قطره ای ضروری است . عرض و عمق خاک خیسشده در آبیاری قطرهای تحت تاثیر عواملی چون خصوص یات فیزیک ی خاک ، دبی قطرهچکان ، کل مقدار آب در خاک و رطوبت اولیه خاک میباشند. در این تحقیق سعی بر آن شدهاست که مدل تجربی مناسبی برای شبیه سازی ابعاد خاک خیسشده تحت منبع قطرهای بدست آی د. برا ی اینکار از نتایج آزمایشهای صحرایی که در مزرعه آموزشی پردیس کشاورز ی و منابع طبیعی کرج (دانشگاه تهران) انجام شده بود برای ارزیابی مدل نیمه تجربی زور و شوارتزمن( ۱۹۸۶ ) استفاده شد . همچنین ضرایب ای ن معادله با روش رگرسیون غیرخطی بازیابی شد . برا ی مقایسه دقت مدل ، نتا یج پیشبینی معادله حاصل از رگرسیون غیرخطی با مدل زور و شوارتزمن( ۱۹۸۶ ) برای دادههای صحرایی آزمایشات این تحقیق مورد ارزی ابی قرارگرفت . برای مقایسه دو مدل در دست از سه پارامتر آمار ی می انگین خطا نسبی (ME) و مجذور میانگین مربعات خطا (RMSE) و راندمان مدل (EF) استفادهشد . نتایج پیشبینی مدلها در مقایسه با داده های مشاهده شده از آزمایشات صحرایی از دقت مناسبی برخوردار بودند. همچنین برای اعتبارسنجی معادلات بدست آمده از داده های منتشر شده آزمایشهای لیو همکاران ( ۱۹۹۹ ) استفادهشد. نتایج نشان میدهد که مدل ارائه شده از دقت مناسبی برای دبیه ای مختلف و خاکهای گوناگون برخوردار میباشد و معادله زور و شوارتزمن هم مدل مناسبی در تخمین ابعاد پیاز رطوبتی خاک در آبیاری قطرهای میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کیوان ملک
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی سینا همدان
اسدالله محسنی موحد
استادیار دانشگاه اراک)
مجید حیدری
استادیار دانشگاه بوعلی سینا همدان
مازیار ملایی
دانشجوی دکتری دانشگاه تهران کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :