ارزیابی فنی و اقتصادی استفاده از تقاطع های همسطح پروانه ای ) دوربرگردان ( در مقایسه با تقاطع های چراغدار با استفاده از نرم افزار شبیه ساز AIMSUN

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,331

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD02_087

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

در برخی مکانهایی که تراکم ترافیک فراوان است و مسیرهایی که گره های کور ترافیکی ایجاد میشود، چاره ای جز این وجود ندارد که دور برگردان ایجاد گردد . یکی از این محل ها تقاطع ها می باشد . تقاطع با چراغ راهنمائی در خطوطشریانی معمولا در ساعات با ترافیک سنگین در شریان منجر به عملکرد نامناسب در آن محدوده می گردد . بسیاری از تاخیر اتفاق افتاده در حرکت وسایل نقلیه در تقاطعات مرسوم )چراغدار ( بواسطه گردش به چپ روی میدهد . طراحیتقاطع ها جدید به گونه ای است که سعی در آن دارد تاخیر بوجود آمده عبور وسایل نقلیه در تقاطع به واسطه گردش به چپ را کاهش دهد که این عمل با جایگزینی آن با گردش به راست که بوسیله دور برگردان شرایط آن مهیا می گردد در محلی خارج از تقاطع اصلی، ایجاد می گردد . هندسه )دوربرگردان ( طوری طراحی میگردد که با ایجاد یکجزیره بزرگ شونده شرایطی امن جهت عبور از دور برگردان را ایجاد میکند . پارامترهایی که در این تحقیق در نظر گرفته شده است عبارتند از : میزان حجم ترافیکی ، میزان مصرف سوخت، زمان سفر که نقش تعیین کننده ای رادرانتخاب طرح بهینه به عنوان تقاطع های همسطح دارند . سپس پارامترهایی مانند هزینه ساخت و تعمیر و نگهداری ،هزینه مصرف سوخت و هزینه زمان سفر با استفاده از روش تولید محور به هزینه ریالی تبدیل شده و در نهایت با وارد – کردن وزن های فیزیکی مربوط به هر پارامترکه با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی ) AHP ( و مقایسه دوزوجیپارامترها و نیز تجربه و نظر کارشناسی بدست آمده است برای هر تقاطع هزینه کلی مربوطه بدست میآید و در نتیجه تقاطعی که هزینه کمتر و مزیت فنی زیادی دارد به عنوان تقاطع منتخب معرفی می شود.

کلیدواژه ها:

تقاطع همسطح پروانه ای ) دوربرگردان ( ، تقاطع همسطح چراغدار ، ارزیابی فنی ، ارزیابی اقتصادی

نویسندگان

کامران رحیم اف

استادیار گروه راه و ترابری دانشگاه پیام نور،صندوق پستی ۱۶۳۶۱ ۳۹۶۳ تهران، ایران

علیرضا معتمدنیا

دانشجوی دکترای عمران راه و ترابری ، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی آذرشهر

صادق صمدی

کارشناس ارشد عمران راه و ترابری دانشگاه پیام نور تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نشریه شماره 145 سازمان مدیریت و برنامه ریزی، تقاطع های ...
  • شاهی، جلیل .مهندسی ترافیک(چاپ دوازدهم)، مرکز نشر دانشگاهی تهران 1393 ...
  • افندی زاده، ش.، احمدی نژاد، .، عبدالمنافی، _ .عوامل موث ...
  • Liu, P., Lu, J.J., Fan, J., Pernia, J. and Sokolow, ...
  • Al-Masaeid, H. R. Capacity of U-Turn at Median Opening. ITE ...
  • - Stover, V. G. Issues Relating to Weaving on At-Grade ...
  • El Esawey M., and Sayed, T. Comparison of Two Unc ...
  • نمایش کامل مراجع