ارتقاء سواد اطلاعاتی پیش بایست بهره گیری از ICT در دست یابی به آموزش و پرورش پیش رو
محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,897
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICIKT03_071
تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1387
چکیده مقاله:
طرح موضوع فناوری اطلاعات در اهداف آموزشی کشور، همگرایی و توانمندی ما را در روند جهانی شدن تنظیم و تسریع می کند . فناوری اطلاعات و ارتباطات با هدف توانمند سازی آموزش و پرورش در انطباق نحوه آموزش برای افراد مختلف به عرصه تعلیم و تربیت نیز وارد شده است . آموزش و پرروش مسلط به فناوری اطلاعات و ارتباطات، نیازمند نیروی انسانی توانمند در بهره گیری از ابزار فناورانه جهت افزایش خلاقیت و بهره وری است . برخی از عمده ترین یافته های پژوهش حاضر عبارتند از :
.1 ما در جامعه اطلاعاتی زندگی می کنیم و ابزارهای فناورانه بیش از پیش در انجام امور روزمره و تخصصی زندگی نقش اساسی را بر عهده گرفته و هر روز نیاز به آن و انجام امور به واسطه آن شکل تازه ای به خود می گیرد . همین امر نیاز به فناوری اطلاعات و ارتباطات را بیش از پیش نمایان می سازد .
.2 فقر اطلاعاتی در جوامع امروز ناشی از عوامل متعددی چون؛ تأثیرات متقابل میزان جمعیت، رشد، پیچیدگی و تخصصی شدن جامعه، عمق و وسعت یافتن دانش، افزایش ذخیره دانش و اطلاعات و چگونگی مدیریت و توزیع آن در جامعه و به خصوص فقدان مدیریت دانش و اطلاعات است .
.3 سواد رایانه ای، شاخص توانایی فناوری اطلاعات جهت استفاده موثر از ابزارهای فناورانه و منابع اطلاعات به منظور تحلیل، پردازش و ارائه اطلاعات، مدل سازی، اندازه گیری و کنترل وقایع خارجی است . این توانایی از وجوه اساسی دست اندرکاران آموزش و پرورش نوین باید باشد .
.4 سواد رایانه ای در آموزش و پرورش می تواند در زمینه هایی چون؛ یادگیری به کمک رایانه، تاکید بر سواد رایانه ای ، ارائه موضوعات درسی به کمک رایانه ، یادگیری از طریق برنامه درسی تلفیقی با فناوری اطلاعات و موارد بسیار دیگر کاربرد داشته باشد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی سبحانی نژاد
استادیار گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی دانشگاه شاهد تهران
سارا حسین زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه شاهد تهران
رضا محمدی
دانشجوی دکتری علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :