بررسی قشربندی اجتماعی شهروندان مطالعه موردی: ساکنان مراکز شهرستانهای استان گلستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 762
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا خوش فر

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی و سیاسی دانشگاه گلستان

مصیب عباسی

عضو هیات علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه گلستان

فرشته بالایی

دانشجوی کارشناسی ارشد شیعه شناسی گرایش جامعه شناسی دانشگاه گلستان

چکیده

قضاوت درباره متغیرهای موثر در قشربندی اجتماعی در ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در هاله ای از ابهام قرار دارد و بدون شناخت آنها نمی توان درباره ی قشربندی اجتماعی قضاوت کرد. اقوام ساکن در استان گلستان به لحاظ اجتماعی و فرهنگی به دوگروه بزرگ شیعه و سنی تقسیم میشوند اما شناخت اینکه قشربندی اجتماعی در دو گروه مذهبی بزرگ شیعه و سنی در استان گلستان در چه وضعیتی قرار دارد؟ قضاوت درباره ی این سوال زمانی به واقعیت نزدیک است که از شاخصه های قشربندی اجتماعی – اقتصادی به درستی استفاده شود. این تحقیق در سطح خرد در پی توصیف و پاسخ تطبیقی به این مسئله است که: قشربندی اجتماعی– اقتصادی در بین دو گروه مذهبی بزرگ اهل تشیع و تسنن استان گلستان چگونه است؟ هدف اصلی تحقیق شناخت قشربندی اجتماعی دو گروه مذهبی بزرگ ساکن در استان گلستان می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی است و به لحاظ گردآوری اطلاعات، پژوهش پیمایشی محسوب می شود. جامعه آماری تحقیق را سرپرستان خانوارهای شهری ساکنان مراکز شهرستان های استان گلستانتشکیل می دهد که تعداد آنها برابر با 244914 خانوار برآورد شده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول منطقی کوکران، 384 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری چند مرحله ای توأم با نمونه گیری تصادفی سیستماتیک استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته با سوالات بسته پاسخ بود که توسط سرپرستان خانوارها تکمیل گردیده است. یافته ها نشان داد که قشربندی اجتماعی- اقتصادی بین پیروان اهل تشیع و اهل تسنن در استان گلستان تفاوت معنی داری ندارد. لکن قشربندی اجتماعی-اقتصادی بر حسب شهرستان محل سکونت پاسخگویان تفاوت می پذیرد

کلیدواژه ها

قشربندی اجتماعی، سرمایه اجتماعی، گروه های مذهبی، استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.