مدل p3 مدلی برای طراحی آموزش الکترونیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صابره بذرافشان

دانشجوی دکتری تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی (ره)

محمدرضا نیلی احمدآبادی

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره)

مرتضی علیخانی

دانشجوی دکتری تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی (ره)

چکیده

برنامه ریزی برای طراحی و اجرای نظام آموزش و یادگیری الکترونیکی پایدار و اثر بخش، به درک صحیحی از تأثیر فناوری اطلاعات وارتباطات بر آموزش عالی و همچنین آگاهی و شناخت از فرایندهای یاددهی- یادگیری، نیازمند است. با توجه به تجارب و تحقیقاتصورت گرفته، مدل های یادگیری الکترونیکی متعددی ارائه شده است. این مدل ها به دنبال تدوین چارچوب هایی برای در نظر گرفتنملاحظات فراگیران و چالش های استفاده از فناوری در آموزش هستند تا آموزش و یادگیری الکترونیکی اثربخشی فراهم شود. هدف مدل های یادگیری الکترونیکی که بر اساس تجارب و یافته های تحقیقات ارائه می شوند، ارائه چارچوبی برای کاهش اضطراب فراگیران و چالش های فناوری نوین می باشد تا بر اساس آن آموزش و یادگیری الکترونیکی به طور اثر بخشی طراحی و اجرا گردند. در خصوصآموزش الکترونیکی مدل های زیادی از طرف دانشمندان مختلف ارائه شده است. انواع این مدل ها عبارتند از: مدل یادگیری تقاضاگرای MacDonald ، مدل زنجیره افراد- فرایند- برونداد یا p3 ، چارچوب یادگیری الکترونیکی Khan ، مدل مرجع ADDIE ، مدل Shrill ، Schiffman و مدل های مبتنی بر اجتماعات یادگیری. هدف اصلی این مقاله، ترسیم یک مدل مفهومی از آموزش الکترونیک می باشد بنابراین به تشریح زنجیره افراد- فرایند- برون داد یا مدل P3 ( people- process- product ( پرداخته خواهد شد. در مدل مذکور تلاش می شود تا مراحل مختلف فرایند آموزش الکترونیکی مورد بررسی قرار گرفته و نقش ها و مسئولیت های هر یک از افراد دخیل در فرایند به طور مفصل توضیح داده شود.

کلیدواژه ها

آموزش الکترونیک، مدل های آموزش الکترونیک، مدل p3

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.