گزارشگری مالی در بخش عمومی: مقایسه ی تطبیقی اطلاعات ارائه شده در مبنای نقدی و مبنای تعهدی بر پایه مطالعات هیات استانداردهای بینالمللی حسابداری بخش عمومی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,440
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICPEEE01_1789
تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395
چکیده مقاله:
در طی سه دهه ی گذشته، تحقیقات فراوانی ضرورت استفاده از مبنای تعهدی در حسابداری بخش عمومی را مورد مطالعه قرار دادهاند. در بیشتر این تحقیقات، با استناد به سودمندی ارائه اطلاعات در مبنای تعهدی برای تمامی استفاده کنندگان و ذینفعان و با توجه به مبانی مدیریت مالی نوین در بخش عمومی، استفاده از مبنای تعهدی مورد تاکید قرار گرفته است. در حال حاضر، تعداد کشورهایی که به سمت استفاده از مبنای تعهدی برای مقاصد گزارشگری مالی بخش عمومی در حرکت اند، افزایش یافته است. در برخی حوزه ها این سازگاری صورت پذیرفته است، در برخی دیگر، فرآیند گذار همچنان ادامه دارد. اما بعضی کشورها هنور هم از مبنای نقدی استفاده میکنند تا در آینده و در زمانی مناسب برای گذار آماده شوند. در این مقاله، تلاش شده است تا با بررسی مطالعات هیات استانداردهای بین المللی حسابداری بخش عمومی، مقایسه ای میان سودمندی ها و محدودیت های مبانی نقدی و تعهدی و تاثیر آنها بر گزارشگری مالی و استفاده کنندگان اطلاعات صورت گیرد. نتیجه ی این مطالعه تطبیقی نشان می دهد که اگرچه استفاده از مبنای تعهدی باعث افزایش پیچیدگی نظام حسابداری بخش عمومی می شود و از طرفی، گذار به حسابداری تعهدی فرآیندی پیچیده زمانبر، و هزینه بر است؛ اما، استفاده از این مبنا باعث بهبود کیفیت گزارشگری مالی و غیرمالی بخش عمومی شده و در نتیجه، استفاده کنندگان از اطلاعات مالی دولت از جمله رای دهندگان می توانند عملکرد دولت را به خوبی ارزیابی کنند. به علاوه، در نهایت دولت نیز قادر خواهد بود تا مسئولیت پاسخگویی خود را به نحو مطلوبتری ایفا کند.
کلیدواژه ها:
مبنای نقدی- مبنای تعهدی- گزاشگری بخش عمومی
نویسندگان
شاهرخ شهرابی
کارشناسی ارشد حسابداری، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :