استفاده از پسماند لپه باقلا بر عملکرد دام
محل انتشار: ششمین همایش ملی حبوبات ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,078
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES06_227
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
این تحقیق به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف پسماند لپه باقلا بر عملکرد بره های نر پرواری با استفاده از 36 رأس بره نر لری حدود 6 ماهه با میانگین وزن 1/5±30 کیلوگرم انجام گردید آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار ( جیره غذایی ) و سه تکرار و 3 مشاهده در هر تکرار، به مدت 90 روز انجام شد. جیره پایه شامل علوفه ( یونجه، کاه گندم ) و مواد کنسانتره ای ( جو ، سبوس گندم ، کنجاله سویا ، نمک و مکمل معدنی ) بود. در تیمارهای A C, B, و D، پسماند لپه باقلا به ترتیب به میزان صفر ، 20، 40 و 60 درصد جایگزین مواد متراکم جیره گردید. تمام جیره ها به صورت کاملاً مخلوط تهیه شدند. نتایج به دست آمده نشان داد، میانگین ماده خشک مصرفی روزانه تحت تأثیر جایگزینی پسماند لپه باقلا قرار گرفت. میانگین کل خوراک مصرفی روزانه در طول دوره آزمایش به ترتیب 1/614، 1/620، 1/609 و 1/557 کیلوگرم در روز برای تیمارهای C، B، A و D بود، که تفاوت معنی داری بین تیمار D با بقیه تیمارها مشاهده شد ( P<0/05 ). میانگین ضریب تبدیل خوراک با افزایش نسبت پسماند لپه باقلا بین تیمارها معنی دار بود ( P<0/05). بین میانگین های اضافه وزن نهایی و افزایش وزن روزانه گروه های آزمایشی اختلاف آماری معنی دار مشاهده گردید ( P<0/05 ). براساس اطلاعات حاصل از این پژوهش، در صورت در دسترس بودن پسماند لپه باقلا و مناسب بودن قیمت آن می توان به میزان 35 درصد به عنوان مواد کنسانتره ای جیره جهت تامین منبع پروتئینی در جیره بره های پرواری استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد دالوند
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران
میرحسن بیرانوند
عضو هیات علمی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :