مقایسه کشت بهاره و پاییزه نخود ( Cicer arietinum ) از نظر عملکرد و پروتئین دانه تحت تاثیر کود بیولوژیک و آبیاری تکمیلی در شرایط آب و هوایی ایلام

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,548

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES06_208

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

یکی از روش های موثر در افزایش عملکرد نخود تغذیه و تاریخ مناسب کشت این گیاه است. به منظور بررسی اثر کشت بهاره و پاییزه نخود بر کمیت دانه نخود، آزمایشی به صورت اسپلیت - فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. سه عامل شامل آبیاری تکمیلی در کرت های اصلی ( I1= بدون آبیاری، I2 = یک بار آبیاری و I3 = دوبار آبیاری ) و فصل کاشت ( S1 = فصل کاشت بهاره و S2 = فصل کاشت پاییزه ) و تلقیح فسفات بارور 2 ( P1 = عدم مصرف بارور 2 و P2 = مصرف بارور 2 ) به صورت فاکتوریل در کرت های فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین فصل کاشت پاییزه ( 3/1 گرم ) و فصل کاشت بهاره ( 2/1 گرم ) تفاوت بسیار معنی داری وجود داشت و از نظر غلظت پروتئین دانه بین فصل کاش پاییزه ( 21/3% ) و کاشت بهاره ( 19/6% ) تفاوت قابل توجهی وجود داشت به نحوی که غلظت پروتئین دانه در کاشت پائیزه در حدود 8/6 درصد بیشتر بود. در کاشت پائیزه بیشترین عملکرد دانه و پروتئین دانه به دست آمد. به نحوی که بیشترین عملکرد دانه ( 911/4 کیلوگرم در هکتار ) و عملکرد پروتئین دانه ( 200 کیلوگرم در هکتار ) در فصل کاشت پائیزه بدست آمد. افزون بر این اثرات متقابل سه گانه بر عملکرد و پروتئین دانه معنی دار گردید. در مجموع نتایج آزمایش بیانگر راندمان بسیار بالای کشت پائیزه در میزان عملکرد و پروتئین دانه بود.

کلیدواژه ها:

نخود ، فال کاشت ، آبیاری تکمیلی ، فسفات بارور 2 ، عملکرد دانه و پروتیین دانه

نویسندگان

محمد میرزایی حیدری

استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ایلام

رضا عدالت جو

کارشناس ارشد زراعت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پزشکپور، پ.و ک، خادمی. 1383. مدیریت‌های زراعی و ژنتیکی برای ...
  • راثی‌پور، ل.، ن. علی اصغرزاده. 1386. اثرات متقابل دکتری‌های حل‌کننده ...
  • Auld DL, Bettis BL, Crock JE, Depart, KD. 1980. Planting ...
  • Erman , M., S.Demir , E.Ocak, S.Tufenkci, F.oguz, A. Akkopru. ...
  • Saxena, M.C. 1993. The challenge of developing biotic and abiotic ...
  • Singh , K.B., R.S.Malhotra, M.C.Saxena, and G. Bejiga. _ 997.Superiority ...
  • .Turk, M.A. _ Tawaha, A. M _ , El- Shatnawi, ...
  • نمایش کامل مراجع