بررسی و انتخاب ژنوتیپ هایی با صفات مطلوب زراعی در نسل های در حال تفکیک نخود در شرایط معتدل دیم
محل انتشار: ششمین همایش ملی حبوبات ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 457
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES06_183
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
این پژوهش با هدف ارزیابی توده های دورگ در نسل های در حال تفکیک و انتخاب ژنوتیپ های حاوی صفات مطلوب در سال زراعی 93-1392 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم سرارود کرمانشاه انجام شد. بدین منظور تعداد 9 نسل مختلف تحت عناوین، F2,F3,F4,F5,F6,F7,F2MARAGHEH,F3MARAGHEH,F4MARAGHEH, مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی بهتر و انتخاب گیاهانی با صفات مطلوب زراعی از قبیل تعداد غلاف در بوته، مقاومت به بیماری های برق زدگی و فوزاریوم، درشت و سفید بودن دانه، زودرسی، ارتفاع بوته مناسب و تیپ بوته ایستاده و غیره، بذور توده های دورگ در نسل های مختلف با نصف تراکم توصیه شده ( 15 بوته در متر مربع ) کشت شدند. در طول دوره رویش و ضمن بازدید مداوم از مزرعه آزمایشی، بوته های مطلوب و مورد نظر انتخاب شد. پس از رسیدن دانه، بذر بوته های انتخابی از هر نسل (F3, F4, F5) بطور جداگانه برداشت و تحت شماره مخصوص شماره گذاری شد و با یکدیگر مخووط ( بالک ) شدند در سال آتی بذور حاصل از هر نسل بطور جداگانه کشت شدند. بذر بوته های انتخابی از نسل F2, F6 بلور جداگانه بسته بندی شد و در سال آتی ( نسل F3, F7 ) بذور حاصل از هر بوته روی خلوط جداگانه ای کشت شد ( روش شجره ای ). خلوط انتخابی F7 وارد آزمایشات مقایسه عملکرد خواهند شد. این بررسی ها تا رسیدن به خلوص نسبی در صفات و مرحله تثبیت صفات ( نسل F6 یا F7 ) ادامه یافته و در نهایت لاین یا لاین های انتخابی وارد آزمایشات مقایسه عملکرد ارقام خواهند شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ایرج کرمی
معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم سرارود، کرمانشاه - ایران
مهدی کاکایی
استادیار گروه مهندسی کشاورزی ( اصلاح نباتات و ژنتیک ) ، دانشگاه پیام نور، تهران - ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :