بررسی مراحل فنولوژیکی گل نرگس Narcissus tazetta در شرایط آب و هوایی بیرجند

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 664

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSDA02_328

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

گل نرگس یکی از مهم ترین گیاهان زینتی است که گونه های مختلف آن در سرتاسر دنیا به جز مناطق گرمسیری رشد می کنند. این تحقیق به منظور بررسی مراحل فنولوژیکی گل نرگس ) Narcissus tazetta L. ( در شرایط آب و هواییبیرجند انجام شده است. مراحل فنولوژیکی مورد بررسی شامل سبز شدن گیاه، رشد کامل برگ ها، ظهور ساقه گل دهنده، آغاز گلدهی، گلدهی کامل، پایان گلدهی، زرد شدن برگ ها و خشک شدن کامل بوته بودند که از تاریخ کشت واولین آبیاری سوخ ها به صورت مرحله به مرحله و تجمعی ثبت شدند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که ظهورساقه گل دهنده در گیاهان نرگس در 52 آبان و 11 روز پس از رشد کامل برگ ها اتفاق افتاد. در ادامه با رشد ساقه گل دهنده و شکوفا شدن اولین گل ها، گلدهی شروع شد که این پدیده در 51 آذر و 52 روز پس از ظهور ساقه گل دهندهاتفاق افتاد. 11 روز پس از شروع گلدهی و در مورخ 2 دی ماه سال 1131 گلدهی در گیاهان نرگس به اوج خود رسید و بیشترین تعداد گل در سطح مزرعه مشاهده و ثبت شد. کلیه مراحل فنولوژیکی گیاه از سبز شدن گیاه تا خشک شدن کامل بوته در طی 111 روز3975/7 درجه روز رشد تجمعی( اتفاق افتاد. همچنین از سبز شدن گیاه تا آغاز گلدهی 111 روز1331/2 درجه روز رشد تجمعی( سپری شد. طولانی ترین مرحله فنولوژیکی گیاه، مرحله زرد شدن برگ ها بود که 121 روز3183/6درجه روز رشد تجمعی( به طول انجامید. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق می توان در زمان مقرر نسبت به برداشت گل نرگس اقدام نمود و برای اقدامات مدیریتی مانند کوددهی و آبیاری برنامه ریزی کرد

نویسندگان

حسن بیات

استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

محمدحسین امینی فرد

استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مظهری ن. فلور ایران شماره های 46 و 47: تیره ...
  • علیرضایی م.، آرویی ح-، شور م. رضازاده ش. مروری بر ...
  • - Dole JM, Wikins HF. Floriculture, Principles and Species. Prentice-Hall, ...
  • نمایش کامل مراجع