بررسی تطبیقی مبانی نظری مدیریت توسعه اقتصادی در کشورهای توسعه یافته با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,081

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MANAGTOOLS02_143

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

توسعه اقتصادی همواره متضمن منافع مادی و تکنولوژی و آزادی های متنوع است و از طرف دیگر بی عدالتی، تخریب فرهنگی، مسائل زیست محیطی و تخریب طبیعت واز همه مهمتر بی محتوی شدن زندگی و عدم معیاری برای یافتن حقیقت و ارزش های واقعی را به ارمغان آورده است. در بیان تبیین مفاهیم توسعه اقتصادی بیش از همه چیز باید انسان و ارزش های والای انسانی محور قرار گیرد. اگر تعیین سیمای انسان وارزش های انسانی و هدف سعادتمند نمودن انسان در سرلوحه الگوهای توسعه قرار گیرد، دیگر هر تعریفی از توسعه که صرفاً اقتصادی، فنی، سازمانی یا مدیریتی باشد، کافی نخواهد بود. در این شرایط ما نیاز به حکمتی داریم که با علوم ما سنخیت داشته باشد. حکمتی که دیدگاه وسیعتری را از هدف های زندگی انسانی وتلاش های انسانی ارائه کرده و برای فرموله کردن الگوی توسعه رهنمون بدهد. عوامل و زمینه های مختلفی در غرب باعث توسعه اقتصادی شد. دستاوردهای علمی و صنعتی غرب، محصول تلاش های انسان غربی در تلقی جدید از خدا و دین و دنیا است و محصول یک فرایند تاریخی چند قرنی است. از این جهت، شناخت توسعه اقتصادی در غرب مستلزم شناخت مبانی هستنی شناسی، انسان شناختی، جامعه شناختی، سیاسی و اقتصادی است. فرض موجود در این تحقیق این است که علت اساسی توسعه اقتصادی در غرب، عمل عقلایی و پویای علم و تکنولوژی که خود ناشی از درک جدیدنیست. انسان و ارزش های انسانی است. در این راستا نگاهی به برخی از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تطبق دیدگاه اسلام با مبانی توسعه اقتصادی در غرب، خطوط کلی توسعه اقتصادی مبتنی بر رشد، عدالت، پایداری و کارایی مطلق را جلوه گر می سازد. هدف این تحقیق نیز عبارتند از شناخت مبانی نظری توسعه اقتصادی در غرب و استفاده از نکات مثبت آن و لزوم توجه بیشتر به مبانی اقتصادی از دیدگاه اسلام می باشد.

نویسندگان

مسعود پورکیانی

عضو هیئت علمی گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، ایران

رضا زرگر

دانشجوی دکترای مدیریت دولتی- مدیریت تطبیقی و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، حسابرس دیوان محاسبات استان خراسان جنوبی، ایران

علی ملکی

کارشناس ارشد حسابداری، حسابرس ارشد دیوان محاسبات استان خراسان جنوبی، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آربلاستر، آنتونی، (1381).ظهور و سقوط لیبرالیسم غرب، ترجمه عباس مخبر، ...
  • جوادی آملی، عبدالله (1385). فلسفه حقوق بشر، تهران : نشر ...
  • حداد عادل، غلامعلی، (1392).«سکولاریزم و دینداری»، نشریه طب و تزکیه، ...
  • خاتمی، سید محمد (1383)، از دنیای شهر تا شهر دنیا ...
  • خاکبان، سلیمان، (1385).درآمدی براسلام، توسعه و ایران، قم: نشر حضور، ...
  • دایانا، هانت، (1386).نظریه‌های اقتصادی توسعه، ترجمه غلامرضا آزاد، تهران: نشر ...
  • رضوانی، (1382). توسعه اقتصادی، ج اول، تهران : انتشارات شبنم، ...
  • نمازی، حسین، (392 1).«مقایسه تاثیر آموزه خداشناسی در شکل گیری ...
  • 6 Jan., 2016 _ conferee center, Tehran ...
  • نمایش کامل مراجع