بررسی بار میکروبی سالاد مصرفی رستوران های سطح شهرستان شادگان درسال 1393

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 889

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEASCONF01_459

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

سبزیجات و صیفی جات که در تهیه سالاد مورد استفاده قرار می گیرند بخش مهمی از رژیم غذایی را تشکیل می دهند. این مواد اغلب توسط فاضلابهای تصفیه نشده شهری و خانگی و آبهای آلوده آبیاری می شوند. پسابهای شهری و خانگی و کودها، آلوده به تک یاخته های انگلی و باکتری ها بوده و می توانند عامل انتقال بیماریهای مختلفی از جمله مسمومیت های باکتریایی مانند سالمونلا باشند. در نتیجه هدف از این تحقیق تعیین رفتار بهداشتی کارکنان رستوران های سطح شهرستانشادگان در زمینه سالم سازی سبزیجات و صفی جات خام مورد استفاده در تهیه سالاد، همچنین تدوین برنامه های مناسب آموزش بهداشت در مورد شستشوی درست و مناسب و نیز گندزدایی و ضدعفونی این مواد غذایی می باشد. روش کار: در این تحقیق با توجه به محدود بودن تعداد رستوران ها از 5مکان نمونه برداری صورت گرفت که جمع کلل نمونله های برداشتی 35 مورد بود. برای تشخیص اشرشیاکلی از محیط کشت بریلیانت گرین، تریپتون واتر و معرف کلواک اسلتفاده شد که در صورت ایجاد حلقه قرمز رنگ، وجود اشرشیاکلی تأیید می شود، برای سالمونلا از محیط کشت های مختلفلی ماننلد آب پپتونه بافره، آبگوشت سلنیت سیستین، آبگوشت تتراتیونات، آگار سالمونلا شیگلا، آگار برلیانت گرین بلا فنلل رد، برای – باکتری های هوازی از محیط کشت نوترینت آگار ، برای آنتروکوکوس از محیط کشت KF آگار دارای تلری فنیلل تترازولیلوم کلراید 1 و برای تعیین کپک و مخمر از محیط کشت سابروز دکستروز آگار استفاده شد.نتیجه گیری:. نتایج این تحقیق نشان دهنده عدم استفاده از مواد گندزدا و شستشوی نامناسب سلبزیجات ملورد استفاده در تهیه سالاد می باشد که این امر، آلودگی سالاد را نشان می دهد لذا بر کنترل دقیق متصدیان امر بهداشت تأکید می شود. کلهطرزشستشوی مناسب سبزیجات برای تمام کارکنان رستورانها درسطح شهرستان آموزش داده شود تایک سبزیجات سالم در رستوران مورد استفاده قرارگیرد.

نویسندگان

حسن آلبوکرمی

کارشناس ارشد مهندسی علوم وصنایع غذایی و کارشناس مسئول دفتر بهبود تغذیه شهرستان شادگان وابستهبه دانشکده علوم پزشکی آبادان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نیک پویان، حسین. مسمومیت ها و بیماری های ناشی از ...
  • فریزر، ویلیام، وستاف، دنیس. میکروب شناسی مواد غذایی. ترجمه حاجیه ...
  • شهبازی، فریده .بررسی آلودگی های انگلی منتقله از راه آب ...
  • دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، .1376 ...
  • استاندارد ملی ایران شماره 2946 "روش شناسایی اشرشیا کلی" ...
  • استاندارد ملی ایران "روش شناسایی باکتری های هوازی" ...
  • استاندارد ملی ایران شماره 1810 "روش شناسایی سالمونلا" ...
  • استاندارد ملی ایران شماره 997 "روش شناسایی کپک و مخمر" ...
  • روش های آزمون میکروبی انگل و تخم انگل در مواد ...
  • Markell E. Voge M0 John DJ, (editors). Medical Parasitology0 7t9 ...
  • De-Oliveria , C.A, Germano, p.m.(1992).In cadence of intestites parasites in ...
  • Silva D.Q. (1 995).Intestinal parasites contamination of vegetables sold at ...
  • نمایش کامل مراجع