فناوری فوق انجماد (Super cooling)در نگهداری گوشت ماهی
محل انتشار: نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,514
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FIFIC01_062
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
آبزیان از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار هستند و دارای فواید بسیاری شامل هضم پذیری بالا، پیشگیری از بیماری ها و غیره می باشند، از اینرو مصرف آنها بسیار توصیه می گردد. اما بنابر دلایلی از جمله عدم دسترسی به ماهی با کیفیت و تازه و از همه مهم تر عرضه ماهی بدون بسته بندی یا در بسته بندی های نامناسب، مصرف سرانه آبزیان در کشور پایین است. در پاسخ به تقاضای مصرف کنندگان برای موادغذایی حداقل فرآیند شده با کمترین مواد نگهدارنده، الزامات قانونی بیشتر، جهان شمول شدن عرضه، نگرانی در مورد ایمنی موادغذایی، توسعه روش های جدید با عملکردهای بهتر از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. به علت فساد پذیر بودن غالب مواد غذایی از جمله گوشت ها، لبنیات و سبزیجات، با دو منظور دستیابی به حداکثر عمر قفسه ای و به حداقل رساندن خطر ابتلا به بیماری های منطقه ای از طریق غذا،مواد غذایی را عمدتاً سرد می کنند. عدم استفاده از پدیده رایج انجماد سبب تازه به نظر رسیدن محصولات غذایی، مناسب تر بودن جهت پخت و پز و در نهایت کاهش قابل توجه مصرف انرژی می گردد. سوپر کولینگ پدیده ی کاهش دمای ماده غذایی به درجه حرارت زیر نقطه انجماد بدون وقوع یخ زدگی، در محصول است. بمنظور عدم تشکیل کریستالیزاسیون، مواد را در فشار اتمسفر و تحت کنترل دقیق دما نگهداری می کنند. در این پدیده جهت حفظ وضعیت سوپر کولینگ توقف هر گونه عامل محیطی بعنوان محرک هسته زایی ضروری است. این پدیده به سه طریق مجاورت با هوای سرد، غوطه وری در الکل و غوطه وری در حمام آب شور صورت می گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عیسی بهرامی زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی، فرآوری محصولات شیلاتی، مطالعات دریاچه ارومیه،دانشگاه ارومیه، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه. ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :