افزایش راندمان و بهینه سازی واحد آب تغذیه (feed water pump) در نیروگاههای حرارتی ( مطالعه موردی ) توسط اینورترهای کنترل برداری

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 583

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ELEMECHCONF03_1074

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

با گسترش روزافزون مصرف انرژی الکتریکی و افزایش هزینه های تولید، نیاز به صرفه جوئی در مصرف، بیش از پیش احساس میشود. سیستمهای پمپاژ در کشورهای صنعتی بطور متوسط نزدیک به 30 % برق تولیدی را مصرف میکنند که پمپهای قدیمی تر معمولا توسط موتورهای القایی و موتورهای آ سنکرون بحرکت در می آیند ( اکثرا موتورهای القایی نوع قفسه سنجابی ) و اخیرا موتورهای سوئیچ رلوکتانسی نیز استفاده میشود مصرف انرژی الکتریکی پمپها در امریکا 31 % می باشد. مطالعات مختلف نشان داده است که با بهینه سازی خطوط لوله ها، پمپها و سیستمهای کنترل آنها میتوان بین 30 % تا 50 % در مصرف انرژی آنها صرفه جوئی نمود. سیستمهای کنترل قدیمی در بهبود انرژی مصرفی نمی توانند تاثیرگذار باشند . استفاده از درایو های سرعت متغیر با کمک مبدلهای الکترونیک قدرت برای بهبود انرژی مصرفی بکار میروند. همچنین مرجع مبدل های الکترونیک قدرت را در درایو پمپهای رلوکتانسی مورد بررسی قرار داده است. در بسیاری از طرحها در طول دوره عمر مفید یک پمپ نزدیک به نیمی از هزینه ها مربوط به هزینه برق مصرفی می باشد. در حالی که هزینه اولیه خرید و نصب پمپ در حد 10 % کل هزینه های عمر مفید پمپ را شامل میشود استفاده منطقی از انرژی، حفظ منابع انرژی ، اصلاح میزان مصرف انرژی در بخشهای مصرف کننده انرژی ، کاهش گازهایگلخانهای و آلودگی هوا، اصلاح وضعیت موجود و کسب برتری رقابتی در بنگاههای اقتصادی را میتوان از اهداف بهینه سازی مصرف انرژی بیان نمود. نیروگاهها به عنوان پیشگامان تولید، میتوانند با بهینه سازی سیستمهای موجود و یا اصلاح آنها سهم بسزائی در این کار داشته باشند . به همین منظور جهت افزایش بهره وری یک واحد 3033 مگاواتی و با توجه به عدم استفاده از سیستم درایو نرم در پمپهای این واحد ، به بررسی مزایای استفاده از این سیستم پرداخته و از لحاظ اقتصادی با در نظرگرفتن پروفیل بار به بررسی نتایج آن پرداخته شده است.

کلیدواژه ها:

سیستم آب تغذیه نیروگاه ، نیروگاه حرارتی ، واحد آب تغذیه نیروگاه حرارتی ، اینورتر کنترل برداری

نویسندگان

بابک البرجی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بهینه سازی مصرف انرژی در الکتروموتورهای صنعتی /کاربرد کنترل کننده ...
  • آرشیو اطلاعات نیروگاه حرارتی شازند اراک و همچنین آمار موجود ...
  • S. Kwak , H. A. Toliyat " A Hyb ridSolution ...
  • Xuesen Wei , Xiaoliang Ma" S me Techniques Vector Control ...
  • J. Rodriguez , L. Moran , J. Pontt , R.Osorio ...
  • S. Kwak , H. A. Toliyat " A Hyb ridConverter ...
  • P. Purkait and R. S. S riramak awacham، «A New ...
  • Thomas Frauenkneche Helsinki _ Finland, "Variable sed control of Boiler ...
  • نمایش کامل مراجع