اثر عمق آب آبیاری و مقدار کود نیتروژن ثر عملکرد و کارایی مصرف آب آبیاری سیب زمینی در دشت دهگلان با استفاده از روش ابیاری بارانی منبع خطی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 656
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRI01_005
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
بحران آب مهترین معضل در مناطق خشک و نیمه خشک نظیر ایارن می باشد همچنین در این مناطق مصرف بی رویه ی کود عواقب زیست حیطی شدیدی را ایجاد نموده است. در چنین شرایطی ارزیابی و کارایی مصرف آب آبیاری گیاهان اجتناب ناپذیر است . هدف از تحقیق حاضر بررسی عملکرد و کارایی مصرف آب آبیاری در عمقهای مختلف آب آبیاری و مقادیر کود نیتروژن محصول سیب زمیی در شرایط آبیاری بارانی به روش منبع خطی می باشد . بدین منظور یک پژوهش مزرعه ای در سال 93 در یکی از مزارع دشت دهگلان واقع در استان کردستان به اجرا در آمد. سطوح کود ازته برابر صفر 0/5، 1، 1/5 برابر نیاز کودی نیتروژن بود. سطوح تی.ر آبی نیز با فاصله گرفتن از خط آبیاری در 4 ردیف مشخص شد. در انتهای فصل رشد مقدار عملکرد در واحد سطح غده سیب زمینی انداز ه گیری گردید. نتایج نشان داد که عمق آب آبیاری I2 برابر با 663/572 میلیمتر و کود نتیروژن N3 که با 250 کیلوگرم بر هکتار نیاز کودی برابر است ، بیشترین علمکرد و کارایی مصرف آب آبیاری به دست آمد.
نویسندگان
آمانج محمدی نسب
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی گروه علوم مهندسی آب دانشگاه کردستان
پرویز فتحی
استادیار گروه علوم مهندسی آب دانشگاه کردستان
فرزاد حسین پناهی
استادیار گروه زراعت دانشگاه کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :