استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به منظور تعیین مناطق دارای پتانسیل احداث سد زیرزمینی از طریق منطق بولین ( مطالعه موردی: دشت سمنان)
محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 519
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ABYARI12_226
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
مسئله کم آبی همواره یکی از مهمترین مشکلات برای مناطق خشک و نیمه خشک در نظر گرفته می شود. با توجه به فصلی بودن آبراهه ها در این مناطق و انتقال آب سطحی به زیر سطح زمین استفاده از سازه هایی که کنترل و ذخیره کننده جریان برای فصول کم باران سال باشد ضروری است. یکی از این روش ها استفاده از سدهای زیرزمینی برای کنترل آب های زیرسطحی می باشد. هدف از این پژوهش، بررسی و تعیین مناطق دارای پتانسیل مناسب برای احدث سد زیرزمینی از طریق معیارهای حذفی، به منظور کنترل و ذخیره سازی جریان آب زیر سطحی در طول رودخانه اصلی می باشد. منطقه مورد مطالعه بخشی از دشت سمنان است که همچون سایر مناطق خشک و نیمه خشک از مسئله کم آبی در فصول خشک برخوردار است. در این مطالعه از منطق بولین برای حذف نقاطی که توانایی بالقوه کمی برای احداث سد زیردارند استفاده شده است. از کل مساحت منطقه مورد مطالعه 23 محوربا توجه به در نظر گرفتن شش پارامتر حذفی به عنوان مناطق دارای توانایی بالقوه برای احداث سد زیرزمینی تعیین شده است که در نقشه تلفیقی با امتیاز یک مشخص شده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پوریا خرازی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان
محمدرضا یزدانی
استادیار گروه مناطق خشک و بیابانی دانشگاه سمنان
هایده آراء
استادیار گروه مناطق خشک و بیابانی دانشگاه سمنان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :