CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به منظور تعیین مناطق دارای پتانسیل احداث سد زیرزمینی از طریق منطق بولین ( ‏مطالعه موردی: دشت سمنان)

عنوان مقاله: استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به منظور تعیین مناطق دارای پتانسیل احداث سد زیرزمینی از طریق منطق بولین ( ‏مطالعه موردی: دشت سمنان)
شناسه ملی مقاله: ABYARI12_226
منتشر شده در دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

پوریا خرازی - دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان
محمدرضا یزدانی - استادیار گروه مناطق خشک و بیابانی دانشگاه سمنان
هایده آراء - استادیار گروه مناطق خشک و بیابانی دانشگاه سمنان

خلاصه مقاله:
مسئله کم آبی همواره ‏یکی از مهمترین مشکلات برای مناطق خشک و نیمه خشک در نظر گرفته می شود. با توجه به فصلی بودن آبراهه ها در این مناطق و انتقال آب سطحی به زیر سطح زمین استفاده از سازه هایی که کنترل و ذخیره کننده جریان برای فصول کم باران سال باشد ضروری است. یکی از این روش ها استفاده از سدهای زیرزمینی برای کنترل آب های زیرسطحی می باشد. هدف از این پژوهش، بررسی و تعیین مناطق دارای پتانسیل مناسب برای احدث سد زیرزمینی از طریق معیارهای حذفی، به منظور کنترل و ذخیره ‏سازی جریان آب زیر سطحی در طول رودخانه اصلی می باشد. منطقه مورد مطالعه بخشی از دشت سمنان است که همچون سایر مناطق خشک و نیمه خشک از مسئله کم آبی در فصول خشک برخوردار است. در این مطالعه از منطق بولین برای حذف نقاطی که توانایی بالقوه کمی برای احداث سد زیردارند استفاده شده است. از کل مساحت منطقه مورد مطالعه 23 ‏محوربا توجه به در نظر گرفتن شش پارامتر حذفی به عنوان مناطق دارای توانایی بالقوه برای احداث سد زیرزمینی تعیین شده است که در نقشه تلفیقی با امتیاز یک مشخص شده اند.

کلمات کلیدی:
سدهای زیرزمینی، منطق بولین،GIS، دشت سمنان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/476040/