اثر خیساندن بذر طالبی با تنظیم کننده رشد براسینواستروئید بر افزایش مقاومت به خشکی در مزرعه
محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 728
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ABYARI12_134
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
کشت طالبی رقم سمسوری در کشور متداول و دارای بازار پسندی بالایی است. براسینواستروئید نقش ضروری را در رشد و نمو وپاسخ های فیزیولوژیکی در گیاه دارد و درگیاهان تحت تنش خشکی نیز سبب افزایش تحمل آنها می شود. براسینواستروئیدها با افزایش تقسیم سلولی، افزایش جذب آب و بهبود رشد گیاه باعث افزایش مقاومت به تنش ها می شوند. این آزمایش در قالب بلوک های کاملا تصادفی در سه تکرار بر رقم سمسوری انجام شد. بذرها در محلول 0 ، 0/1 و 0/3 میکرومولار براسینواستروئید برای مدت 24 سامحت خیسانده و سپس در مزرعه کشت شدند. در طی آزمایش صغات نشت یونی، مقدار رطوبت نسبی، شاخص کلروفیل، سطح برگ، وزن خشک اندام هوایی، وزن تر اندام هوایی، ارتفاع گیاه و درصد جوانه زنی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تیمارBR 0/3درصد جوانه زنی، سطح برگ، وزن تر اندام هوایی، وزن خشک اندام هوایی و رطوبت نسبی را نسبت به شاهد به ترتیب 43 ، 29 ، 52،50 و 7 درصد افزایش و همچنین نشت یونی را به میزان 24 درصد کاهش داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شیما حسن زاده فرد
دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی،دانشگاه شهید باهنر کرمان
محمدجواد آروین
دانشایر گروه علوم باغبانی-دانشگاه شهید باهنرکرمان-کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :