بررسی تطبیقی عوامل روانشناسی اجتماعی و فرهنگی مرتبط با وندالیسم در بین دانش آموزان پسر مقطع پیش دانشگاهی شهرهای شیراز و بوشهر و لحاظ کردن آن در محتوای کتاب های درسی
محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی جامع روانشناسی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 708
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSYI01_105
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395
چکیده مقاله:
خرابکاری در جامعه شناسی انحرافات به معنی تخریب اموال عمومی و خصوصی به وسیله جوانان است که یکی از شایع ترین انواع بزهکاری جوانان می باشد. هدف این پژوهش بررسی تطبیقی عوامل روانشناسی اجتماعی و فرهنگی مرتبط با وندالیسم در بین دانش آموزان پسر مقطع پیش دانشگاهی شهرهای شیراز و بوشهر می باشد. متغیرها و فرضیه های آن از دو دسته دیدگاه نظری عمده یعنی نظریه های بی سازمانی و بی هنجاری اجتماعی و کنترل اجتماعی جهت تبیین رفتار خرابکارانه دانش آموزان استنتاج شده اند. روش مورد استفاده در مطالعه حاضر، روش کمی، تکنیک پیمایش و ابزار پرسشنامه می باشد. جامعه آماری این تحقیق، تمامی دانش آموزان پسر مقطع پیش دانشگاهی شهرهای شیراز و بوشهر در سال تحصیلی 87-86 است که در دبیرستانهای دولتی و مراکز پیش دانشگاهی به عنوان دانش آموز رسمی مشغول به تحصیل می باشند. روش نمونه گیری ما روش نمونه گیری طبقه ای می باشد. در این پژوهش با ملاحظه موارد فوق و با استفاده از فرمول حجم برآورد نمونه لین برای جامعه آماری بین 2 تا 5 هزار با سطح خطای 5 درصد و سطح اطمینان 95 درصد و پارامت 50 در صد حجم نمونه 377 نفر خواهد بود. سوالات پرسشنامه ها از یک نمونه 400 نفری با استفاده از بسته کامپیوتری معروف به SPSS در محیط ویندوز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از تکنیک های «آمار استنباطی» صورت گرفت. در این بخش با استفاده از آماره های استنباطی مانند ضرائب همبستگی (پیرسون واسپیرمن)، رگرسیون یک متغیره و تحلیل واریانس یک طرفه و دوطرفه رابطه هر یک از متغیرهای مستقل با متغیر وابسته یعنی میزان رفتار خرابکارانه ی دانش آموزان مورد بررسی قرارگرفت و نتایج زیر بدست آمد: نتایج پژوهش نشان می دهد که بین هر یک از متغیرهای میزان تعلق و دلبستگی دانش آموزان به خانواده، میزان تعلق و دلبستگی دانش-آموزان به مدرسه، تحصیلات والدین و اشتغال والدین رابطه معنی داری با رفتار خرابکارانه ی دانش آموزان در سطح اطمینان 95 درصد وجود دارد.
نویسندگان
ناصر نظریان
مدرس دانشگاه پیام نور واحد نجف آباد
عبدالله عادلی راد
مدرس دانشگاه غیرانتفاعی
فاطمه طبیبی
کارشناس ارشد زمین شناسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :