بررسی تاثیر تراکم کشت و روش های مختلف کنترل علف های هرز بر عملکرد نخود دیم در کرمانشاه
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 505
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICDAT01_332
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395
چکیده مقاله:
با توجه به توان رقابتی کم در حبوبات، کشور علف های هرز می تواند کاهش چشمگیر عملکرد (40 تا 90 در صدی) در محصول نخود (Cicer arietinm L) را باعث شود. جهت دستیابی به نتیجه مطلوب در روش های نوین مدیریت علف های هرز علاوه بر افزایش توان رقابتی محصول از طریق انتخاب رقم و تراکم مناسب تلفیق چند روش کنترلی مدنظر قرار می گیرد. در پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر تراکم کشت و روش های مختلف کنترل علف های هرز بر عملکرد رقم محلی بیونیچ نخود، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در اردیبهشت سال زراعی 1390 در مزرعه در شهرستان سر پل زهاب استان کرمانشاه اجرا کردیم. دیوارها عبارت بودند از دو تراکم کاشت 30 و 50 بوته در مترمربع و طریقه کنترل علف های هرز به شش روش: وجین دستی، کنترل مکانیکی با پنجه غازی، مصرف علفکش لنتاگران،علفکش گالانت سوپر ( نازک برگ کش) مصرف توام سموم لنتاگران و سوپرگالانت ( به ترتیب 2 و 0/75 کیلوگرم در هکتار)، و بدون کنترل علف هرز (شاهد) بود. کرت ها از شش ردیف کاشت پنج متری تشکیل شدند.افزایش نشان داد که تراکم 50 بوته در متر مربع دارای عملکرد بیشتر بود،وجین دستی علف های هرز بهترین کنترل را ارائه داد اما تفاوت آن از نظر تأثیر بر عملکرد با مصرف توام دوسم و استفاده از پنجه غازی معنی دار نبود. اتخاذ تراکم بالاتر که این رقم و کنترل تلفیقی علف های هرز جهت حصول عملکرد بیشتر و نیز کاهش مصرف سموم و هزینه های کارگری برای وجین دستی توصیه می شود.
نویسندگان
یاسمین میری
مدرس زراعت،موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی جهاد کشاورزی(مرکز آموزش اصفهان)
مرصاد ضریفیان
دانش آموخته کارشناسی مدیریت تلفیقی آفات مرکز آموزش عالی علمی-کاربردی جهاد کشاورزی اصفهان
شمس الدین ملکی
دانش آموخته کارشناسی مدیریت تلفیقی آفات مرکز آموزش عالی علمی-کاربردی جهاد کشاورزی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :