بررسی موانع و راهکارهای توسعه و ترویج کشت های گلخانه ای در شهرستان زابل
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,400
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICDAT01_190
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر به منظور بررسی موانع و راهکارهای توسعه کشتیهای گلخانه ای در شهرستان زابل انجام گرفته است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش شناسی توصیفی - هم بستگی می باشد و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات جزء تحقیقات توصیفی است که با استفاده از تکنیک پیمایش صورت گرفته است. جامعه آماری تحقیق پشت عمل بر کسانی پود جامعه آماری این تحقیق کلیه گلخانه داران شهرستان زابل بودند که مالک گلخانه بود و در گل خانه های خود به کشت و کار می پرداختند که بر این اساس جامعه آماری این تحقیق برابر با 153 نفر بود که در نهایت با توجه به تعداد کم گلخانه داران مورد مطالعه روش نمونه گیری با استفاده از فن سرشماری صورت پذیرفت به گونه ای که پرسش نامه طراحی شده در اختیار کلیه گلخانه داران شهرستان زابل قرار گرفته و در مجموع تعداد 345 پرسش نامه تکمیل و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ابزار تحقیق شامل پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط کمیته تحقیق و تعدادی از کارشناسان جهاد کشاورزی مورد تأیید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از یک آزمون مقدماتی و تکمیل پیست پرسش نامه از جامعه آماری با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بخش های مختلف آن در حد مطلوب مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته های حاصل از تحلیل هم بستگی تحقیق حاکی از آن بود که بین متغیر سن گلخانه داران( 0/025=p ؛ 0/061 =r) سابقه کشاورزی گلخانه داران ( 0/016 = p ؛ 0/149 =r) سابقه گل خانه داری گلخانه داران ( 0/006 = p ؛ 0/169 = r ) قطعات شرکت در کلاس های آموزشی ( 0/000 =p ؛ 0/219 =r ) میزان مساحت گلخانه ( 0/000=p ؛ 0/226 = r ) و درآمد حاصل از فعالیت های گلخانه ای ( 0/040 = p ؛ 0/127 = r هفت) با موانع گسترش کشت محصولات گلخانه ای رابطه معنی داری وجود دارد. یافته های حاصل از مقایسه میانگین گویای این مطلب بود که بین نوع رشته تحصیلی افراد مورد مطالعه و سطح تحصیلات گلخانه داران مورد مطالعه با موانع گسترش کشتی های گلخانه ای تفاوت معنی داری وجود داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرهود گل محمدی
استادیار و دکترای رشته ترویج و آموزش کشاورزی و عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و عضو بسیج اساتید خراسان جنوبی
محمدحسن نوذری
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ترویج و آموزش کشاورزی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :