بررسی میزان اختلالات گفتاری دانش آموزان ابتدایی شهرستان بابل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس سراسری دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روحالله معصومی تروجنی

دانشجو کارشناسی راهنمایی و مشاوره دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی بابل،

علیاکبر حیدرزاده زواردهی

کارشناسی علوم تربیتی آموزش ابتدایی

عیسی حیدرزاده زواردهی

دانشجو کارشناسی راهنمایی و مشاوره دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی بابل

حسین رضا قلی پور

دانشجو کارشناسی راهنمایی و مشاوره دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی بابل،

چکیده

کسانی که مشکلات گویایی دارند در خواندن و نوشتن هم پیشرفت نداشته و باعث تأخیر در یادگیری آنان میگردد لذا باید معلمین با مشکلات آشنا بوده و راه درمان آن را بدانند تا در صورت برخوردن به چنین مشکلاتی قادر به حل آن باشند. پژوهش حاضر باهدف مطالعه میزان اختلالات گفتاری در دانش آموزان پایه اول ابتدایی شهرستان بابل انجامشده است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان پایه اول ابتدایی شهرستان بابل در سال تحصیلی 94-95 تشکیل میدهند که با استفاده از روش نمونهگیری خوشهای از 10 مدرسه مختلف نمونهای به حجم 30 نفر انتخاب شدند و پرسشنامه مربوط به اختلالات گفتاری را که باید توسط والدین کودکان پاسخ داده میشد تکمیل کردند. این پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی است که باهدف بررسی یک فرضیه و سه سؤال انجامشده است. نتایج حاصل از نتایج آماری دادهها نشان میدهد در نمونه موردمطالعه لکنت زبان شایعترین اختلال گفتاری در دانش آموزان بوده است و دوزبانگی در ایجاد اختلالات زبانی کودکان تأثیری نداشته است همچنین لکنت زبان در نمونه موردمطالعه ریشه ارثی ندارد و ترس و اضطراب نیز در ایجاد اختلال زبان کمترین نقش را دارد.

کلیدواژه ها

اختلالات گفتاری، لکنت زبان، ابتدایی، دانشآموز، معلم، والدین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.