موتورهای محرک زنجیره تامین
محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی مدیریت خرید و تدارکات
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,695
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IPSMC01_055
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1386
چکیده مقاله:
امروزه در پروسهی تولید هر نوع کالا، مسئله تامین یکی از مسائل عمدهی پیش روی دست اندرکاران تولید میباشد چه اینکه در صورت عدم توجه لازم به این مسئله، تولید دچار مشکلات عدیده ای گشته و دچار رکود میگردد و محصول قادر به حفظ سهم خود در بازار رقابت با محصولات رقیب نخواهد بود . امروزه تعداد قطعات محصولات مدرن صنعتی ( به عنوان نمونه، خودرو ) به قدری زیاد شده است که مسئله تامین این قطعات و مدیریت تامین کنندگان آنها به مشکل بزرگی برای شرکتهای تولیدکننده تبدیل شده است و به علاوه از آنجا که هرکدام از این قطعات باید در ابتدا به دقت طراحی و سپس ساخته شده و در اختیار مونتاژگر نهایی قرار گیرند، هماهنگ کردن و مدیریت این مهم، کاری بس طاقت فرساست . مسائل و مشکلاتی که بسیاری از شرکتها مخصوصاً شرکتهایی که در زمینه خودرو فعالیت میکنند ( خواه در زمینه تولید و یا در زمینه خدمات پس از فروش ) با آن مواجه میشوند عبارتند از : مشکلات ناشی از تورم موجودی در انبار، تعدد مواجهات با کسری، عدم هماهنگی با عناصر داخلی و خارجی زنجیره تامین، رکود و یا کاهش سهم بازار کسب شده، صرف زمانهای طولانی جهت اجرایی کردن بازارهای جدید تجا .
برای مقابله با این مسائل شرکت مزدا یدک طرحی را برنامه ریزی و اجرا نموده است که در پی اهداف ذیل میباشد :
بهبود وضعیت پیش بینی تقاضا و شناسایی فرصتهای بهبود ، پایش و کنترل دائم و دوره ای موقعیت موجودی و Re-Action های احتمالی درصورت بروز انحراف ، افزایش سطح انعطاف پذیری سازمان در هنگام ایجاد بازارهای تجاری جدید در جهت ماکزیمم نمودن سود ، افزایش سطح هماهنگی و روابط تجاری با کلیه طرفهای ذینفع داخلی و خارجی به منظور به حداقل رساندن خسارات
ناشی از عدم هماهنگی ها . ابن طرح شامل 5 فاز اصلی میباشد که به نام موتورهای محرک زنجیره تامین نامگذاری شده است .
کلیدواژه ها:
زنجیره تامین - - SCM مدیریت زنجیره تامین - عدم اطمینان - اثر شلاق چرمی - موتور محرک زنجیره تامین
نویسندگان
سعید اکبری کلهری
کارشناس تامین قطعات شرکت مزدا یدک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :