یک پروتکل مسیریابی برای شبکه های حسگر بی سیم با استفاده از الگوریتم ترکیبی زنبور عسل با منطق فازی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 798
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
COMPUTER02_040
تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1395
چکیده مقاله:
امروزه، در شبکه های حسگر بی سیم، پروتکل های مسیریابی مبتنی برخوشه بندی از طریق تقسیم گره های همسایه به خوشه های مجزا و انتخاب سرخوشه های محلی برای ترکیب و ارسال اطلاعات هر خوشه به ایستگاه پایه، سعی در مصرف متوازن انرژی توسط گره های شبکه را دارند. با این وجود، بیشتر پروتکل های خوشه بندی ارائه شده تاکنون، تنها نزدیکی جغرافیایی (همسایگی) را به عنوان پارامتر تشکیل خوشه ها درنظر گرفته اند. در این تحقیق، یک پروتکل جدید مسیریابی با استفاده از الگوریتم ترکیبی زنبور عسل با منطق فازی برای شبکه های حسگر بی سیم ارائه می شود که قادر به خوشه بندی گره های شبکه براساس پارامترهای؛ تعداد همسایه ها، مرکزیت، میزان انرژی باقیمانده و تعداد دفعاتی که گره سرخوشه نبوده است، می باشد. این پروتکل گره های شایسته جهت سرخوشه شدن را با معیارهای فازی انتخاب کرده و با استفاده از الگوریتم زنبور عسل اقدام به ارسال داده ها برای سرخوشه ها می نماید. با انتخاب سرخوشه های مناسب با استفاده از منطق فازی و استفاده از الگوریتم زنبور عسل برای ارسال داده ها از طریق سرخوشه ها، تعداد گام ها و در نتیجه مصرف انرژی در شبکه کاهش یافته و کاهش مصرف انرژی طول عمر شبکه را افزایش می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهروز لطیفیان
کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد چرداول (سرابله) و کارشناس فرابری داده های سازمان تأمین اجتماعی شعبه چرداول (سرابله
مریم لطیفیان
فارغ التحصیل مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار دانشگاه پیام نور واحد ایلام
رامین صیادی
دکترای برق (مخابرات)، استادیار گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
مسعود مرادخانی
دکترای برق (مخابرات)، استادیار گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :