بررسی تاثیر اشغال زایی در شهر های میانی بر روند های مهاجرتی مناطق با تکیه بر محاسبات بازار کار (نمونه موردی:تربت حیدریه)
محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار و عمران شهری
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 436
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCSDUS02_044
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395
چکیده مقاله:
با توجه به اینکه هر فردداری یک حق اساسی برای برخورداری از یک محیط زیست مناسب است تحقق یک محیط زیست مناسب نیازمند برخورداری از امکانات اساسی و خدماتی وخدماتی مانند بهداشت آموزش هوای تازه و می باشد شهرهای میانی با ارائه خدمات بهتر آموزشی بهداشتی و نسبت به مناطق روستایی می توانند به توقفگاهی برای مهاجرینی که در غیر اینصورت ممکن است به طور مستقیم به شهرهای بزرگ مهاجرت کنند تبدیل شوند.بدین ترتیب با پذیرش سهم قابل توجهی از عوامل تولید سرمایه گذاری ها ونیروی انسانی وجمعیت کشور در فواصل متناسب با وسعت سرزمین همچون وزنه هایی به دور از حوزه کشش وجاذبه پایتخت عمل کرده و قادر به تثبیت مجموعه عوامل لازم برای شکوفایی مناطق سرزمین می شوند. با این کار به همراه کاهش تفاوت های مرکز پیرامون می توان به تعادلی موزون در سراسر سرزمین دست یافت. در این بین ایجاد اشتغال در شهرهایی همچون تربت حیدریه به عنوان یک شهر میانی می تواند زمینه ساز تثبیت مهاجرین درمنطقه و ممانعت از مهاجرت به کلانشهرها گردد تا ضمن توسعه منطقه ای باعث ایجاد تعادل در سلسه مراتب شهری گردد. لذا در پژوهش فوق وضعیت اشتغال و مهاجرت شهرستان فوق در طی 85-1355 با تاکید برتکنیک بازار کار مورد تحلیل قرار می گیرد.
نویسندگان
محمد حسین اجزاء شکوهی
استادیار گروه برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد
محمد رحیم رهنما
دانشیار گروه برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد
هادی اسماعیل زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :