جانمایی شناساگرهای گازی با استفاده از نرم افزار مدل سازی انتشار گاز (مطالعه ی موردی: واحد تصفیه گاز پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 834

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCCMPGP02_002

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

چکیده مقاله:

در صنایع شیمیایی پتانسیل بروز حوادث به دلیل شرایط عملیاتی خاص وهمچنین وجود حجم بالایی از مواد شیمیایی خطرناک بسیاربالاست.صنعت گاز یکی از مهم ترین، حساس ترین و پرخطرترین بخش از صنایع موجود در کشور می باشد. از ویژگی های موادی که درتاسیسات گازی وجود دارند، فشار زیاد، قابلیت بالای اشتعال و سمیت می باشد . بنابراین، وقوع حوادثی از قبیل پخش مواد در این صنعتبسیار محتمل است . این حوادث می تواند تلفات زیادی را در حوزه های مختلف مادی، انسانی و زیست محیطی به بار آورند . از این رو، ارائهو تدوین روش های مبتنی بر ایمنی بمنظور شناسایی و مقابله با این حوادث و یا کاهش اثرات آن ها امری ضروری می باشد . یکی از راهکارهای مناسب بمنظور شناسایی و کنترل اثرات حوادث رهایش مواد و آتش سوزی محتمل، استفاده از دتکتورهای گاز در محیط می باشد .این سیستم ها معمولاً به صورت تجربی و یا با استفاده از مدل های مشابه برای واحد ها تعبیه می شده است . درصورتیکه علمی ترین راهبرای تعیین محل مناسب نصب دتکتورهای گاز، جانمایی بر اساس آگاهی از پیامد های حادثه می باشد. . با توجه به اهمیت مباحث ایمنی،افزایش توجه به آن ها باعث افزایش سطح ایمنی سیستم می گردد؛ بنابراین، با استفاده از این نرم افزار، تعیین بعد و شدت پیامد رهایشمواد ممکن خواهد گردید؛ درنتیجه، تمام بخش های واحد به طور دقیق و پیوسته توسط دتکتورهای گاز پایش خواهند شد تا در صورتشناسایی هرگونه گاز، اقدامات هشدار دهنده لازم انجام شوند . در این مقاله با استفاده ازنرم افزار شبیه سازی پیامد حوادث ( PHAST6.54) به بررسی مدلسازی نشتی و تعیین جانمایی دتکتورهای گازی در واحد تصفیه گاز پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد پرداخته شدهاست. بمنظور حل مشکلات موجود در شبیه سازی (تعیین مناسب ترین شرایط نقطه ی وقوع نشتی، سایز وقوع نشتی و شرایط آب و هواییبرای انجام شبیه سازی) از روش انتخاب Worst Case استفاده گردید. بدترین شرایط وقوع نشتی بر اساس هدف مدنظر از شبیه سازیتعیین می گردد. از آنجاییکه هدف از انجام شبیه سازی در این پروژه جانمایی دتکتورهای گاز بود، بدترین شرایط زمانی بوجود می آید کهگاز نسبت به سایر شرایط، پس از وقوع نشتی مسافت زیادتری را برای رسیدن به دتکتورطی کند و یا دیرتر به دتکتور برسد.اگر دتکتورها براین اساس جانمایی شوند، شناسایی گاز در سایر شرایط و در زمان مدنظر قطعی خواهد بود.

کلیدواژه ها:

جانمایی دتکتورهای گازی ، مدلسازی نشتی ، بدترین شرایط وقوع نشتی

نویسندگان

علی قرایی

مهندس ایمنی، شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد

محمدهادی خطیب

مسوول ایمنی، شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد

علی اعزازی پور

رییس ایمنی و آتش نشانی، شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد

سیداسماعیل قادری

رییس - HSE ، شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ruiz-Sanchez, T. Nelson, P. F.; Francois, J. L.; Cruz-Gomez, M. ...
  • Revayati, M.; Zarrin Eghbal, V.; Study and Simulation of the ...
  • Pandya, N.; Gabas, N.; Marsden, E; "Sensitivity analysis of Phast's ...
  • Center for Chemical Process Safety (CCPS), "Guidelines for Consequence Analysis ...
  • نمایش کامل مراجع