نقش گروه های آموزشی در ارتقای کیفیت فعالیت های آموزشی مدارس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPE01_406
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا سلیمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

روح انگیز شرفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

نقش گروههای آموزشی در ارتقای کیفیت فعالیت های آموزشی وپرورشی مدارس برکسی پوشیده نیست. امروزه در دنیای پر رقابت وپر چالش کنونی مدارس به منظور وصول به اهداف آموزشی از فرصتها و منابع مختلف کمک می گیرند. یکی از این فرصت ها و جودگروه های آموزشی می باشد .گروه های آموزشی می توانند در طراحیآموزشی براساس رویکردهای نوی برنامه درسی، نواندیشی و بدیعهپردازی در فرایند یاددهی-یادگیری، نقد و بررسی و تحلیل محتوایدروس و بهینه سازی فعالیت های ارزشیابی از پیشرفت تحصتلیفراگیران به معلمان کمک های بایسته و شایسته ای ارائه دهند.اعضای گروه های آموزشی با پذیرش نقش های مختلف می توانند بهارتقای کیفیت فعالیت های آموزشی کمک نمایند. برخی از این نقشها عبارتند از:خلاق و نوآور ،کشف کننده و ترفیع دهنده، ارزیابی -کننده و توسعه دهنده، هدایت کننده و سازمان دهنده، نتیجه گیرنده وتولید کننده، کنترل کننده و بازدید کننده، حمایت کننده و تنظیمکننده، گزارشگر، راهنمایی کننده و اتصال دهنده. در این مقاله ضمنبیان مفاهیم گروه، آموزش و فعالیت های آموزشی به مدل عمومیآموزش پرداخته شده ، اهمیت تشکیل گروه ها و دلائل پیوستن افرادبه گروهها و مزایا ومعایب عضویت گروهی مطرح گردیده است.مراحلرشد گروهها و پویائی گروهی موضوعات دیگری هستند که به آنهااشاره شده است. در ادامه یافته های پژوهشی مختلف در موردعملکرد گروه های آموزشی مطرح گردیده اند. هریک از این پژوهش هاتحت شرایط و موقعیت های خاصی اجرا شده و به جنبه خاصی ازعملکرد و فعالیت گروههای آموزشی پرداخته اند. لذا در تعمیم نتایجآنها در موقعیت های جدید رعایت جوانب امر ضروری به نظر می -رسد. آنچه مهم است توجه به نقش و کارکرد این گروه ها در فرایندتعلیم وتربیت است که به سهم خود تأثیر بسزائی در ارتقای کیفیتفعالیتهای آموزشی و پرورشی مدارس خواهند داشت.

کلیدواژه ها

گروه ، گروه های آموزشی، فعالیت های آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.