اثر فاز محلول نفت خام و نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم آماده شده تحت تابش فرابنفش و تاریکی بر بافت پانکراس کپور معمولی نوجوان (Cyprinus carpio)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 664
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BPCONF02_009
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395
چکیده مقاله:
موضوع: اثر فاز محلول نفت خام و نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم تحت تابش فرابنفش و تاریکی با هدف بررسی آسیب های بافت شناسی در کپور معمولی نوجوان ( Cyprinus carpio ) در یک دوره آزمایشی انجام گرفت. اهداف: تعیین میزان تاثیر نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم و فاز محلول نفت خام در حضور اشعه UV و تعیین میزان اثر اشعه UV در تسریع تجزیه آلودگی های حاصل از نفت خام و نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم. روش تحقیق: بدین منظور تعداد 210 عدد بچه ماهی کپور معمولی در اسفند ماه 1393 از مزرعه تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی رنجبر بهبهان تهیه و به کارگاه تکثیر و پرورش دانشگاه صنعتی خاتم الأنبیاء بهبهان منتقل شدند. بچه ماهیان با میانگین وزنی 58/89 گرم و میانیگن طولی 15/16 سانتی متر برای سازگاری با شرایط آزمایشگاهی به مدت 2 هفته در 3 مخزن 300 لیتری نگهداری شدند. نمونه استاندارد فاز محلول نفت خام با اختلاط یک قسمت نفت خام با 9 قسمت آب و نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم نیز با غلظت 1/1میلی گرم در لیتر تهیه گردید. تیماربندی با 5 گروه ( باسه تکرار ) و با تراکم 10 عدد بچه ماهی صورت گرفت. در پایان بافت کلیه 3 عدد ماهی در محلول بوئن تثبیت شدند. از بافت پانکراس برش های 4 میکرونی تهیه، با هماتوکسیلین- ائوزین رنگآمیزی و بوسیله میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. دستاوردهای مقاله: آسیب های مشاهده شده در فاز محلول نفت خام و نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم تحت تاریکی شامل: هاله روشن درمرکز لوبول که ظاهراً نشان دهنده تخلیه آسینی ها می باشد و واکئولیشن و تحت تابش فرابنفش شامل: نکروز بافت پانکراس بود. مطالعات آسیب شناسی نشان می دهد که در مقادیر برابر میزان آسیب متاثر از فاز محلول نفت خام تهیه شده در تاریکی در مقایسه با سایر تیمارها به مراتب بیشتر است. در نهایت، می توان نتیجه گیری نمود که واکنش فتوکاتالیستی دی اکسید نیتانیوم و پرتوی فرابنفش برای کاهش آلاینده مناسب می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه ماچانلو
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
سعید ضیایی نژاد
استادیار گروه شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
سید علی جوهری
استادیار گروه شیلات، دانشگاه کردستان
مهدی بنایی
استادیار گروه شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :