بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپهای متحمل, نیمه متحمل و حساس به خشکی گندم نان RAPD با استفاده از مارکر مولکولی (Triticum aestivum L.)
محل انتشار: چهارمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,424
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI04_227
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386
چکیده مقاله:
به منظور تعیین تنوع ژنتیکی و تشخیص بهترین تلاقی برای ارزیابی QTLهای مقاومت به خشکی در گندم نان پیست ژنوتیپ مختلف شامل ارقام و لاینهای پیشرفته حساس، نیمه متحمل و متحمل به خشکی با استفاده از 30 آغازگر مارکر مولکولی RAPD مورد بررسی قرار گرفتند. باندهای چندشکل ایجاد شده به صورت اعداد صفر و یک به نرم افزار 2.0 NYSYS منتقل شده و بر اساس ضریب تشابه تطابق ساده و روش دورترین همسایه ها گروه بندی گردید. ژنوتیپ ها در میزان شباهت 45% به 4 گروه مجزا تقسیم شدند بر اساس میانگین ضرایب تشابه به دست آمده ژنوتیپ های مورد بررسی که از ارقام رایج مورد استفاده در ایران می باشند از تنوع مطلوبی برخوردار نبودند. ژنوتیپ های آذر2 مقاوم به خشکی و 164 Giza حساس به خشکی (دارای کمترین شباهت ژنتیکی بوده و در تجزیه کلاستر انجام شده نیز در 2 گروه مجزا قرار گرفتند، لذا تلاقی این دو ژنوتیپ برای تعیین مکان QTL مرتبط با مقاومت به خشکی مناسب است. دو آغازگر با توالی های TCGGCGGTTC و CTGCATCGTG به ترتیب باندهایی به وزن مولکولی 920 و 750 جفت باز در ژنوتیپ های مقاوم به خشکی ایجاد کردند که در ژنوتیپ های حساس به خشکی مشاهده نگردید.
نویسندگان
حسن پاک نیت
دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، بخش اصلاح نباتات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :